Παρασκευόπουλος: «Με την εφαρμογή του νόμου μου μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες»

10 Νοεμβρίου, 2017 8:23 ΠΜ
More videos

Απάντηση στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως μετά την εφαρμογή του αποκαλούμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» μειώθηκαν οι δολοφονίες στην Ελλάδα.

«Στην τελευταία περίοδο η εγκληματικότητα και οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί. Αν κάποια επίδραση πρέπει να αποδοθεί στις ρυθμίσεις του νόμου αυτή είναι η μείωση του αριθμού και των ανθρωποκτονιών» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος στη Βουλή απαντώντας στις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Παρασκευόπουλος κατήγγειλε «βάναυση στοχοποίησή του» από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η απομόνωση και η απόδοση των πιο ειδεχθών εγκλημάτων στον νόμο Παρασκευόπουλου «δεν αποτελεί απλώς λαϊκισμό αλλά και συκοφαντική δυσφήμηση».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε επίσης ότι η χώρα έχει από το 2005 αποσυμφορητικούς νόμους και δυνάμει των αποσυμφορητικών νόμων γίνεται το σύνολο των απολύσεων. «Δυστυχώς στη χώρα μας αλλά και παντού αλλού στον κόσμο υπάρχει υποτροπή, μετά το έγκλημα. Δεν φταίει ο νόμος για αυτό» είπε.

Γεωργιάδης: Έγιναν πραγματικές τραγωδίες και εγκλήματα

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε, όμως, ότι ευθύνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας Ζεμπέρη. Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν υπήρξε σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αποφυλάκιση. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αναγνωρίσει ότι συνέβησαν «πραγματικές τραγωδίες και εγκλήματα» με τον νόμο Παρασκευόπουλου και του διεμήνυσε ότι οφείλει ζητήσει ένα «μεγάλο συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Κοντονής σε ΝΔ: Σπέρνετε φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία

Ο κ. Κοντονής απάντησε σε οξύ τόνο στον κ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «σπέρνει φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία». Διέψευσε εκ νέου την καταγγελία του κ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι ακόμη και εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου ο δράστης θα είχε εξέλθει της φυλακής. «Οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο θα έκανε τη διαπίστωση ότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερα» τόνισε  ο κ. Κοντονής και σημείωσε ότι όχι μόνο οι αποσυμφορητικοί νόμοι αλλά και ο Ποινικώς Κώδικας που ισχύει από το 1950 προβλέπει αποφυλάκιση με τη συμπλήρωση (πραγματική ή πλασματική) των 3/5 της ποινής.

[news247]

Ακολουθήστε μας στο facebook: