Παραδέχεται το λάθος του ο Πετρούνιας: «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, διατύπωσα λάθος τη σκέψη μου»

21 Οκτωβρίου, 2021 8:54 ΜΜ
More videos

Συγγνώμη από όλους τους Έλληνες ζήτησε ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, για τη δήλωση που έκανε για το κίνημα #MeToo, και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού.

Ο σπουδαίος αθλητής βγήκε αυτοβούλως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ανέφερε: “Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου”.

“Έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα metoo στον πρωταθλητισμό, αυτό που απάντησα -και εκεί είναι το λάθος μου ότι δεν το διευκρίνισα- είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία, στις οποίες όταν έγιναν εγώ ήμουν αγέννητος.

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, για κάποια περιστατικά τα οποία δεν γνωρίζω και σε ό,τι αφορά την ψυχολογικά βία, άφησα ίσως και λανθασμένα τη μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα”, είπε στη συνέχεια ο Λευτέρης Πετρούνιας.

“Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας. Από την αρχή στάθηκα στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, στήριξα την ισότητα βγαίνοντας χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη και όχι απλά είμαι υπέρμαχος του κινήματος MeToo, αλλά παλεύω για όσα διεκδικεί”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο αθλητής.

“Δεν μασάω τα λόγια μου και δεν ντρέπομαι να πω ότι έκανα λάθος. Εγώ το ζήτησα να βγω για να ζητήσω συγγνώμη γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου. Μπήκε ένα μικρόφωνο μπροστά μου και διατύπωσα λάθος αυτό που ήθελα να πω, γιατί είχα στο μυαλό μόνο την ενόργανη γυμναστική”, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σάλος με τη δήλωση Πετρούνια για meToo: “Εάν… εάν υπήρξαν περιστατικά στον αθλητισμό, λυπάμαι πολύ”

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε το παρών σε λαμπερά εγκαίνια και εκεί τον συνάντησαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Μάλιστα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης ρωτήθηκε για το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού, δίνοντας μια απάντηση που προκάλεσε την αντίδραση της Σταματίνας Τσιμτσιλή μέσα από το Happy Day.

“Ο πρωταθλητισμός είναι ένας σκληρός κλάδος, από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ντόρος και να γίνει πρώτο trend στα social media, με επικριτικά σχόλια για τον Έλληνα αθλητή. Με ένα ποστάρισμα στον προσωπικό του λογαριαγμό στο Instagram ο Πετρούνιας, θέλησε να απολογηθεί, λέγοντας πως η δήλωσή που παίχτηκε στην τηλεόραση, δείχνει άλλη εικόνα από αυτή που ο ίδιος πρεσβεύει και τόνισε πως στηρίζει όσους έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας.

“Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη” έγραψε χαρακτηριστικά.

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ POST.