Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΠαππάς: «Το μνημόνιο Μητσοτάκη περιλαμβάνει εκκαθάριση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας και ασφαλιστικού»

Παππάς: «Το μνημόνιο Μητσοτάκη περιλαμβάνει εκκαθάριση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας και ασφαλιστικού»

Σημαντική ανεπάρκεια και στοχευμένη αδράνεια της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και της ανάκαμψης της οικονομίας εντοπίζει ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο gargalianoionline.gr.

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι δεν υπήρξε σωστή αξιοποίηση του χρόνου της αναγκαστικής καραντίνας και της πειθαρχίας που επέδειξαν οι πολίτες στο ξέσπασμα της κρίσης Covid-19, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει, «να βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμασταν όταν ξέσπασε το πρώτο κύμα, ενώπιον μιας δεύτερης απευκταίας έξαρσης του φαινομένου». Σε ο,τι αφορά το restart της οικονομίας στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, ο κ. Παππάς εκτιμά ότι η Κυβέρνηση κινήθηκε στη φιλοσοφία του «μπάτε σκύλοι, αλέστε» ενώ, σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, κάνει λόγο για «χρηματοδοτικά σλάλομ των τραπεζών που αναχρηματοδοτούν τους “καλούς πελάτες” τους, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι με την κατάθεση του προϋπολογισμού, τα διλήμματα ενώπιον των πολιτών θα είναι ξεκάθαρα και τότε θα μπορεί να κριθεί καλύτερα η πρόταση κάθε κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι το μεγάλο στοίχημα και η δημοκρατική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συσπειρώσει όλο τον κόσμο από την Αριστερά ως τους προοδευτικούς του κέντρου, ώστε να ανασχεθεί η οικονομική πολιτική της Ν.Δ. που προωθεί την «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και το ασφαλιστικό μας σύστημα, καθώς και «η διολίσθηση προς έναν αυταρχισμό, μία ακραία λογική δεξιάς, που είχαμε να δούμε πάρα πολλές δεκαετίες».

Αναφερόμενος, τέλος, στις τοπικές υποδομές σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις προκειμένου η περιοχή να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, ενώ στέκεται στο success story της Costa Navarino που «άνοιξε» το δρόμο και για άλλες επενδύσεις στον τόπο μας.

Τα πιο σημαντικά