Παππάς: «Πήραμε την ΕΡΤ με 600 εργαζομένους και την παραδώσαμε με 2.300»

10 Δεκεμβρίου, 2020 7:33 ΜΜ
More videos

«Όταν αναλάβαμε, η ΝΕΡΙΤ είχε 600 εργαζόμενους & τα ιδιωτικά κανάλια 1.800. Συνολικά, κάτω από 2.500. Όταν παραδώσαμε τη διακυβέρνηση, η ΕΡΤ είχε 2.300 εργαζόμενους και τα ιδιωτικά κανάλια περίπου 3.000» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Παππάς -και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ- αισθάνεται δικαιωμένος, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το μείζον δεν είναι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι δικαιώθηκε. Το μείζον είναι να μείνει αρραγές το μέτωπο, αντιπολίτευσης & ενώσεων  εργαζομένων στα ΜΜΕ,ώστε να αποτραπεί η απάνθρωπη κυβερνητική ρύθμιση, η οποία θα σημάνει εκατοντάδες απολύσεις στο χώρο της τηλεόρασης». 

Συνεχίζοντας, όσον αφορά στα ελληνικά σίριαλ τόνισε ότι: «Το 2015, παραλάβαμε μηδενική παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας. Τα σίριαλ, στα οποία εργάζονται τεχνικοί, παραγωγοί, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και μία σειρά από άλλα επαγγέλματα, έφτασαν το 2019 στα 30 ετησίως μέσω του προγράμματος ενίσχυσης της οπτικοακουστικής παραγωγής».

Μάλιστα, ανέφερε ότι: «Πολλές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις δεν είχαν αξιολογήσει θετικά την πρωτοβουλία μας για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά σταθμό. Σήμερα βρίσκονται στο αρραγές μέτωπο ανάσχεσης της οπισθοδρόμησης που θέλει να φέρει ο κ. Πέτσας».

Επιπλέον, δήλωσε ότι: «Είμαστε με τους εργαζόμενους. Ανεπιφύλακτα. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους στη δουλειά, διότι έχει ειδικά χαρακτηριστικά. Βρίσκεται στην καρδιά της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας.»

Ακολουθήστε μας στο facebook: