Παπαρήγα για Τσίπρα: «Προφυλάξτε τον γιατί λέει ασυναρτησίες»

15 Ιουνίου, 2018 12:03 ΠΜ
More videos

Ο αριστερός πολιτικός αυτοπροσδιορισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα από τα πλέον ενοχλητικά για το Κομμουνιστικό Κόμμα στοιχεία. Ο Περισσός, όπως φαίνεται και από το σύνολο των τοποθετήσεων του σημερινού γ.γ. της ΚΕ του Κόμματος Δημ. Κουτσούμπα, αποδομεί διαρκώς και με τρόπο εξόχως εμφατικό, ένα προς ένα όλα τα στοιχεία εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλ. Τσίπρας προβάλλουν ως «προοδευτικά» χαρακτηριστικά της πολιτικής που ακολουθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η εξελισσόμενη αυτή αντιπαράθεση, η οποία πολλές φορές κάνει την εμφάνισή της και σε άλλα πείπεδα εντός της Βουλής, όπως επί παραδείγματι στις έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις που έχουν κατά καιρούς στελέχη όπως οι Ευκλ.Τσακαλώτος και Αθ. Παφίλης, ή η Εφη Αχτσιόγλου και ο Ν. Καραθανασόπουλος, εμφανίστηκε και σήμερα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα. Στην αρχή, ήταν η οξύτατη αντίδραση βουλευτή του ΚΚΕ σε ορισμένα σχόλια του Αδ. Γεωργιάδη. Λίγο μετά ήταν οι «κεραυνοί» της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα.

Ο διάλογος Γεωργιάδη-Κατσώτη

Αδ.Γ. «Χαίρομαι που είναι εδώ ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος παρουσίασε προ μιας εβδομάδας ένα νέο του βιβλίο «Τα Ονόματα του Κομμουνισμού». Ακούστε, λοιπόν, κύριε Μπαλτά για τα ονόματα του Κομμουνισμού. Μια ερώτηση θέλω να σας κάνω και κλείνω. Εσείς ένας τόσο σφοδρός κομμουνιστής πώς αισθάνεστε τώρα που ο Αρχηγός σας, ο κ. Τσίπρας…

Χρήστος Κατσώτης: «Καμία σχέση δεν έχει»…

Αδ.Γ.: «Κατά δήλωσή του κομμουνιστής, κύριε Κατσώτη. Δεν θα μπω εγώ στα εσωτερικά σας. Έγραψε βιβλίο ο άνθρωπος και εξύμνησε τον κομμουνισμό».

Χρ.Κ.: «Δεν είναι εσωτερικά. Καμία σχέση δεν έχουμε».

«Ο κ. Τσίπρας λέει ανοησίες»

Λίγη ώρα αργότερα, στο βήμα της Ολομέλειας βρέθηκε η τέως γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. «Πόσα χρόνια χαϊδεύατε το ΣΥΡΙΖΑ κύριοι της ΝΔ, και πόσα χρόνια μας κάνατε μάθημα εμάς για την ανανεωτική, αντιδογματική Αριστερά;» είπε σε κάποια αποστροφή της ομιλίας της η κυρία Παπαρήγα, για να συνεχίσει σε άλλο σημείο με αφορμή τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΤ1: «Και με την ευκαιρία, ο κ. Τσίπρας χθες είπε στην τηλεόραση ότι παρεκκλίνουμε από τη θέση του Λένιν για τον αυτοπροσδιορισμό. Δεν πρόκειται να απαντήσω γιατί ούτε καν τη λέξη «αυτοπροσδιορισμό» δεν έλεγε ο Λένιν, αλλά δεν πρόκειται να απαντήσω και ιδιαίτερα σε αυτό τον χώρο, δεν αξίζει τον κόπο.

Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή αυθορμήτως ήταν «καλά, δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο να μην λέει ασυναρτησίες»; Είναι Πρωθυπουργός, μπορεί να πει πολλά επιχειρήματα για τη θέση του κόμματος. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις επιχειρήματα όταν είσαι αντίθετος, αλλά μην λέει και ασυναρτησίες και με περισπούδαστο ύφος. Μάλιστα, λέει, τα μελέτησε όταν ήταν δεκαεπτά χρονών. Ξεσκόνισε τον Λένιν στα δεκαεπτά του. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει στέλεχος του κόμματος, του ΚΚΕ, που να έχει και ηλικία μεγάλη και να μιλήσει σαν ξεσκονισμένος μαρξιστής και λενινιστής. Όποιος το κάνει μόνο γελοίος μπορεί να γίνει».

Τέλος, προβαίνοντας σε ένα γενικότερο σχόλιο επί της εξωτερικής πολιτικής, η κυρία Παπαρήγα εξαπέλυσε νέα επίθεση, μνημονεύοντας και άλλα ζητήματα όπως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο της Συρίας: «Απ’ όλη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού αυτό που με σόκαρε –όχι για πρώτη φορά, αλλά, ξέρετε, είναι και η στιγμή που ακούς κάτι- είναι ότι είπε ότι «μέσα από αυτήν τη συμφωνία που κλείσαμε» ή θα κλείσουμε επισήμως (Σ.σ. ενν. για τα Σκόπια) «αναδεικνύεται η Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια». Δεν ξέρω πώς το ονομάζετε αυτό ως χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, ως χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτός είναι 100% εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός. Υπάρχει και εθνικιστικός απομονωτισμός και υπάρχει και εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός. Είστε επικίνδυνοι -όχι περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα-, ακριβώς γιατί σας εμφανίζουν ως μαρξιστές, κομμουνιστές και αριστερούς και έτσι παγιδεύετε πολύ περισσότερο τμήμα του λαού όσο διάστημα θα το παγιδεύετε. Δεν είσαστε καθοδηγητική δύναμη. Στηρίζετε τον πόλεμο στη Συρία, που τα σχέδια είναι για τριχοτόμηση της Συρίας; Ναι. Και τον στηρίζετε όχι μόνο ιδεολογικά και πολιτικά, αλλά στηρίζετε με βάσεις».

[kathimerini]

Ακολουθήστε μας στο facebook: