Παπαγάλος έχασε όλα του τα φτερά από το πολύ άγχος!

November 11, 2015 5:01 PM
More videos

Ραγίζει καρδιές το βίντεο με τον άτυχο παπαγάλο το όνομα του οποίου είναι Javi και το οποίο σύμφωνα με την βρετανική Mirror έχασε όλα του τα φτερά από το στρες.

Ο παραμελημένος παπαγάλος βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση μετά από κακομεταχείριση που υπέστη από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι πιθανόν και να το βασάνιζαν. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε για να σωθεί σε καταφύγιο ζώων στο Κάνσας και σύμφωνα με τους εργαζόμενους που το παρέλαβαν μύριζε έντονα τσιγάρο και ανέδιδε δυσοσμία από σκουπίδια.

Οι διασώστες του θηλυκού παπαγάλου αποφάσισαν να το ονομάσουν Javi ενώ το κανονικό του όνομα ήταν αρχικά Χόμπι. Οι διασώστες ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στο Facebook έγραψαν ότι κανένα ζώο δεν θα πρέπει να είναι το χόμπι κάποιου και γι’ αυτό του άλλαξαν το όνομά του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι γνωστό ότι τα πουλιά αν παραμεληθούν μπορεί να οδηγηθούν σε στρεσογόνες καταστάσεις καθώς είναι περήφανα ζώα και τους αρέσει η περιποίηση. Η Javi ένιωσε την παραμέληση και την κακομεταχείριση και έφτασε σε τέτοιο σημείο στρες -σύμφωνα με το προσωπικό του καταφύγιου- ώστε να χάσει όλα της τα φτερά.

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο στο οποίο ζει τώρα το πουλί ανεβάζουν την πρόοδο της υγείας του, δείχνουν ότι έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στη νέα του ζωή, έκανε το πρώτο του μπάνιο και έφαγε.  Κτηνίατροι έλεγξαν την κατάσταση της υγείας του. Το προσωπικό που την περιθάλπει αναφέρει στο Facebook ότι η μικρή Javi λατρεύει να της χαϊδεύουν το κεφάλι και ότι είναι «γλυκιά σαν ζάχαρη» ενώ πλέον έχει αρχίσει να έχει αυτοπεποίθηση και να νιώθει χαρούμενη.

Δείτε το βίντεο

We have decided to change Hobby’s name to Javi, (pronounced “Ha vee”) since no living being should be someone’s hobby. She is becoming more confident and loves to explore as long as I’m close by.If anyone would like to donate for Javi’s care as well as the others here in our care you can do so at our website www.tallgrassparrot.org

Posted by Tallgrass Parrot Sanctuary, Inc on Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ακολουθήστε μας στο facebook: