Παπαευαγγέλου: «Mε τις μάσκες στα παιδιά θα μειωθεί η εξάπλωση όλων των ιώσεων»

13 Σεπτεμβρίου, 2020 9:50 ΜΜ
More videos

Για την διαχείριση των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και για την καθολική χρήση μάσκας στα σχολεία μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές ως μέσο αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού καθώς και για τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Όπως τόνισε, έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανοίξουν σωστά τα σχολεία τόσο από ειδικούς που επεξεργάστηκαν τα μέτρα προστασίας όσο και από το κράτος.

Σε ερώτηση για το πως θα διαχειριστούν οι αρχές ενδεχόμενα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η κα Παπαευαγγέλου διαχώρισε τις δύο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια μια μόλυνση εκπαιδευτικού είναι πιο εύκολη καθώς στους συμπτωματικούς ενήλικες «τα πράγματα είναι πιο απλά». Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά καθώς αυτά περνούν συχνά άλλες ιώσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μία πρόκληση να δούμε πως θα διαχειριστούμε τα παιδιά, υπάρχει μια αγωνία μήπως αυτό δημιουργήσει μια αναστάτωση καθώς τα παιδιά παιρνούν συχνά πολλές άλλες ιώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα γίνεται επανεξέταση των δεδομένων και θα γίνονται και οι αντίστοιχες κινήσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση λόγω της καθολικής χρήσης μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά θα μειωθεί φέτος και η μετάδοση άλλων συνηθισμένων ιώσεων πέραν του κορονοϊού.

«Λόγω της χρήσης μάσκας θα μας ταλαιπωρήσουν λιγότερο οι συνηθισμένες ιώσεις απ’ ότι άλλες χρονιές» κατέληξε η κα Παπαευαγγέλου.