Παπαδημούλης: «Μαύρη μέρα για Γερμανία, Ευρώπη και Ελλάδα η είσοδος του AfD στη Βουλή»

25 Σεπτεμβρίου, 2017 7:30 ΠΜ
More videos

Δυστυχώς για τη Δημοκρατία, κέρδισε η άκρα Δεξιά” είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα σημερινά αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε αρνητικά σημάδια τον υπερτριπλασιασμό – περίπου – της δύναμης της άκρας Δεξιάς και τη μεγάλη άνοδο των Φιλελευθέρων.

Υπογράμμισε δε, ότι, είναι “μαύρη μέρα όχι μόνο για τη Γερμανία που ξαναμπαίνει η άκρα δεξιά για πρώτη φορά μετά το ‘45 (στη Βουλή) και (είναι) μια μαύρη μέρα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα που έχει υποφέρει πάρα πολλά από τον ναζισμό. Ποντάρισαν στον φόβο και την ανασφάλεια συνδυάζοντας το προσφυγικό – μεταναστευτικό με την τρομοκρατία και κέρδισαν προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο κόμμα της κυρίας Μέρκελ”, είπε, μεταξύ άλλων, οεπικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Ελληνα ευρωβουλευτή, οι Σοσιαλδημοκράτες πλήρωσαν το κόστος μιας δεξιόστροφης πολιτικής γι’ αυτό επιλέγουν να μείνουν στην αντιπολίτευση.

Σημείωσε δε, ότι, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, τα δύο μεγάλα κόμματα, εισέπραξαν κοινωνική διαμαρτυρία.

Αναφερόμενος στο κόμμα των Πρασίνων, ο ίδιος τόνισε – μεταξύ άλλων – πως είναι εναντίον της μονομερούς λιτότητας, ενώ οι Φιλελεύθεροι έχουν αρνητικές θέσεις για την Ελλάδα.

Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η συζήτηση και διαπραγμάτευση για τη συγκρότηση κυβέρνησης θα διαρκέσει αρκετά. “Η Γερμανία θα έχει την προηγούμενη κυβέρνηση ως υπηρεσιακή μέχρις ότου συγκροτηθεί η επόμενη κυβέρνηση και έχουμε κάθε λόγο (η Ελλάδα) σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχει συμφωνηθεί, που είναι να τελειώσουμε και να ολοκληρώσουμε τρίτη αξιολόγηση μέσα στο 2017”, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

[real]

Ακολουθήστε μας στο facebook: