Παπαχριστόπουλος: «Αν έρθει η συμφωνία θα αποσύρουμε τους υπουργούς, δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση»

2 Ιουλίου, 20188:53 ΜΜ

Οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν τους υπουργούς τους, σε καμιά περίπτωση όμως δεν ελέχθη ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το Μακεδονικό.

Τη δική του οπτική γωνία για το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ όταν θα έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό στη Βουλή έδωσε ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ.Παπαχριστόπουλος είπε ότι «αν έρθει η συμφωνία, θα αποσύρουμε τους υπουργούς από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση» και πρόσθεσε.

«Κατά τους ΑΝΕΛ το θέμα της FYROM είναι μείζον θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί όταν και αν έρθει. Οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν τους υπουργούς τους, σε καμιά περίπτωση όμως δεν ελέχθη ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση. Είναι γνωστή παλιά θέση ότι εμείς θα καταψηφίσουμε, αυτό ελέχθη και από τον αντιπρόεδρο και από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. […] Σε καμία περίπτωση δεν άκουσα ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση» ήταν τα λόγια του.

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου αλλά και το τι θα γίνει με την αντιπροεδρία στη Βουλή. Αλλά ενήμερωσε ότι το μεσημέρι υπάρχει διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή όπου είναι πιθανό να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του Δημήτρη Καμμένου.

«Εγώ έχω την άποψη ότι όταν διαφωνεί κάποιος στο κόμμα του σε κεντρικά ζητήματα, όπως ήταν η πρόταση μομφής στην οποία διαφοροποιήθηκε ο συγκεκριμένος βουλευτής, είναι αυτονόητο ότι ό,τι αξίωμα απορρέει από το κόμμα που τον πρότεινε πρέπει να το δίνει πίσω» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει καλέσει τον Δημήτρη Καμμένο -ανεξάρτητο πλέον βουλευτή- να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία, επικαλούμενος τον Κανονισμό ότι οι αντιπρόεδροι προέρχονται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος έχει δηλώσει ότι δεν παραιτείται.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News