Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠαπα-Στρατής: Από τις «ακολασίες», στην εκκλησία! Εγκατέλειψε τον Μαζωνάκη και έγινε ιερέας...

Παπα-Στρατής: Από τις «ακολασίες», στην εκκλησία! Εγκατέλειψε τον Μαζωνάκη και έγινε ιερέας στη Σίφνο

Η ζωή του παπα – Στρατή του Συρίγου από το Κάστρο της Σίφνου μοιράζεται ανάμεσα στις δύο μεγάλες αγάπες του: τη μουσική και την Εκκλησία.

Ο ιερέας των Εξάμπελων παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα kaipoutheos.gr, και μίλησε για τη ζωή του πριν αφιερωθεί στην Εκκλησία, όταν ως μουσικός εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα, κοντά σε μεγάλα ονόματα της μουσικής.

Δεν πίστευε ότι θα γίνει επαγγελματίας μουσικός, αλλά τα κατάφερε. Στη Σίφνο ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχει. Αυτοδίδαχτος μουσικός στο λαούτο με το οποίο ξεκίνησε στα έντεκα και μετά στο βιολί. Στα δεκαοκτώ του χρόνια έκανε μια εμφάνιση σε ένα μαγαζί της Σίφνου όπου εκεί τον άκουσαν κάποιοι άνθρωποι και του πρότειναν συνεργασία με κάποιο μαγαζί στον Πειραιά. Ο ίδιος θα φύγει από τη Σίφνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο ΤΕΙ του Πειραιά.

Μετά πέρασε από πολλά μαγαζιά. Κάποια στιγμή τον άκουσε ο Βασίλης Τερλέγκας και άρχισε η συνεργασία του με γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Πριν από τον Βασίλη Τερλέγκα είχε συνεργαστεί με δύο πολύ γνωστά ονόματα του νησιώτικου τραγουδιού, τον Λευτέρη Βαζαίο και την Μαρία Νομικού. Μετά το στρατιωτικό έρχεται πρόταση από τον Γιώργο Μαζωνάκη, με τον οποίο θα συνεργαστεί για έξι χρόνια.

Τα πιο σημαντικά