Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΠανζουρλισμός στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, αυτό το προϊόν «εξαφανίζεται» από την αγορά

Πανζουρλισμός στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, αυτό το προϊόν «εξαφανίζεται» από την αγορά

Σε μερικά καταστήματα παρατηρείται έλλειψη σε μακαρόνια και αλεύρι, ενώ την ίδια ώρα εξαντλείται το ηλιέλαιο, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό προϊόν για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ελλείψεις σε βασικά προϊόντα παρατηρούνται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ της χώρας, ύστερα από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το STAR, οι καταστηματάρχες της εστίασης σπεύδουν να προμηθευτούν το ηλιέλαιο, πριν «εξαφανιστεί» από την αγορά.

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει αυξηθεί και ξεκινά να εξαντλείται, με ορισμένες αλυσίδες να βάζουν πλαφόν στις ποσότητες που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές.

ilielaio soyper market 910x521 1

Τι θα αλλάξουν οι επαγγελματίες της εστίασης

Φόβος των καταστηματαρχών είναι πως η έλλειψη αυτή θα έχει τρομερές συνέπειες στον κατάλογό τους. Επαγγελματίες της εστίασης σκέφτονται ακόμα και να σταματήσουν να πωλούν τηγανιτές πατάτες και κάθε είδους τηγανητά.

«Ή πρέπει να αυξήσουμε την τιμή της πατάτας από 2,50 ευρώ και να την πάμε στα 5 ευρώ ή πρέπει να καταργηθεί. Όποιος θέλει στο σουβλάκι πατάτα θα χρεώνουμε 50 – 70 λεπτά», λέει καταστηματάρχης στο Star.

Δείτε το βίντεο:Τα πιο σημαντικά