Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΠαντρεύτηκε και ζει στο εξωτερικό ο Δάνος Μουρατίδης που σκότωσε την Κική...

Παντρεύτηκε και ζει στο εξωτερικό ο Δάνος Μουρατίδης που σκότωσε την Κική Κούσογλου

Μια ιστορία πάθους που κατέληξε σε ανθρωποκτονία και στην ισόβια κάθειρξη του δολοφόνου είναι αυτή της Κικής Κούσογλου και του Δάνου Μουρατίδη, που το 2005 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όχι μόνο για τη βιαιότητα του εγκλήματος αλλά και για το «θέατρο» με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του 23χρονου τότε δράστη που δήθεν έψαχνε να βρει την αγαπημένη του.

Ο Δάνος Μουρατίδης, ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» όπως είχε χαρακτηριστεί από τα Μέσα Ενημέρωσης, αποφυλακίστηκε το 2021 από τις φυλακές των Διαβατών, έχει φτιάξει και πάλι τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μένει σε χώρα του εξωτερικού με τη σύζυγό του. Μετά την αποφυλάκισή του, έφυγε από την Ελλάδα, ενώ στη Βέροια όπου μεγάλωσε, γνώρισε και στη συνέχεια σκότωσε την 20χρονη Κική δεν τον έχει δει κανείς, αλλά και το σπίτι της οικογένειάς του είναι κλειστό.

Η είδηση της αποφυλάκισής του δεν είχε γίνει γνωστή, πράγμα που αγνοούν και οι στενοί συγγενείς της Κικής, οι οποίοι μιλώντας στο protothema.gr ανέφεραν μονάχα τα εξής: «Κι αν έχει αποφυλακιστεί, καλύτερα να μην το μάθουμε ποτέ. Δεν θέλουμε να γνωρίζουμε τίποτα για αυτόν, σκότωσε την Κική μας κι αυτό δεν συγχωρείται».

danos mouratidis

Το φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης και η 20χρονη Κική Κούσογλου γνωρίζονταν από παιδιά. Για πέντε χρόνια ήταν ζευγάρι. Ωστόσο οι καυγάδες κυριαρχούν εξαιτίας της ζήλιας του Μουρατίδη. Δεκαπέντε μέρες πριν το βράδυ της δολοφονίας οι δυο τους χώρισαν. Την ώρα που η 20χρονη κοπέλα κοιμάται, βρίσκει την ευκαιρία να ψάξει το κινητό της. Μόλις βλέπει μήνυμα από άλλον άνδρα «θολώνει». Την ξύπνησε και μάλωσαν. Πάνω στον καυγά την έπιασε από το λαιμό και την στραγγάλισε. Όταν κατάλαβε ότι η Κική δεν ανέπνεε και ήταν νεκρή, αποφάσισε με ψυχραιμία να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της, καθώς το έβαλε στο αυτοκίνητό του και το μετέφερε στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. Με τη βοήθεια του ξαδέλφου του έθαψαν την Κική και πέταξαν τα πράγματά της.

Γύρισε στο σπίτι του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Δύο μέρες μετά, η μητέρα της δήλωσε ότι το παιδί της εξαφανίστηκε. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από τους πρώτους που κλήθηκαν για κατάθεση ήταν ο Δάνος με το «αγγελικό πρόσωπο».

Μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι ήταν ο τελευταίος που την είδε, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα μήνυμα που της είχε στείλει όταν του είπε να χωρίσουν και το οποίο έγραφε «όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

 

Μάλιστα ήταν τόσο πειστικός που βγήκε ακόμα στο «Φως στο Τούνελ». Η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε δύο φορές μαζί του, ενώ μέσα από την εκπομπή απηύθυνε έκκληση για τον εντοπισμό της. Μετά από τέσσερις μήνες ο Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε στις 11 Αυγούστου 2005 και υπέδειξε στην ΕΛ.ΑΣ πού είχε κρύψει το πτώμα της Κικής Κούσογλου.

Ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένεια της Κικής.

«Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πώς περιέγραψε τον στραγγαλισμό

«Είχαμε χωρίσει δύο εβδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση» είπε. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα, την ξύπνησε και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Έπειτα από τον καβγά τους, ο 23χρονος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.

«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ…» πρόσθεσε.

Η ποινή του δικαστηρίου ήταν ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών, ενώ στον ξάδερφό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Τα πιο σημαντικά