Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠαντρεύεται ο Αύγουστος Κορτώ με τον σύντροφο του Αναστάσιο – Στιγμές ευτυχίας...

Παντρεύεται ο Αύγουστος Κορτώ με τον σύντροφο του Αναστάσιο – Στιγμές ευτυχίας για το διάσημο ζευγάρι

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρι για τον γάμο και την τεκνοθεσία, ο Αύγουστος Κορτώ μπορεί να παντρευτεί τον εδώ και επί πολλά χρόνια σύντροφό του, Αναστάσια Σαμουηλίδη. Όπως έχει κάνει γνωστό ήδη του έχει κάνει την πρόταση γάμου

Το ζευγάρι λοιπόν όρισε την ημερομηνία του γάμου του και ο γνωστός συγγραφέας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους την αναγγελία του γάμου.

Αυτή είναι η αναγγελία του γάμου του Αύγουστου Κορτώ

417492427 10160212896139952 266298419504389783 n

«Ο Αναστάσιος Σαμουηλίδης του Μιχαήλ Σαμουηλίδη και της Ευλαμπίας Σαμουηλίδη, το γένος Γκύζη που γεννήθηκε στο Δήμο Χολαργού Αττικής που κατοικεί στο Δήμο Αθηναίων και ο Πέτρος Χατζόπουλος (Αύγουστος Κορτώ) του Αναστασίου Χατζόπουλου και της Αικατερίνης Χατζοπούλου, το γένος Βλάχου που γεννήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και κατοικεί στο Δήμο Αθηναίων, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων», αναφέρει η αναγγελία του γάμου.

Συγκλονίζει ο Αύγουστος Κορτώ με την ανάρτησή του για το AIDS

Με αφορμή την ημέρα όπου είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Αύγουστος Κορτώ θέλησε να κάνει μια άκρως συγκλονιστική ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

«Oροθετικός στην καρδιά.

Δεν κόλλησα τον HIV χάρη σε μια σειρά από συγκυρίες: γεννήθηκα το ’79, κι άρα ως παιδάκι – ως γκέι αγόρι – πρόλαβα να τρομάξω, και να μορφωθώ σχετικά με τον φονικό ιό. Η ερωτική μου ζωή άρχισε κάπου το ’97, όταν πλέον υπήρχαν κοκτέιλ (έστω και με μπόλικες παρενέργειες) που έσωζαν τη ζωή των οροθετικών.

Υπήρξα, ως εκ τούτου, προσεχτικός – αλλά και τυχερός: είναι πανεύκολη η στραβή την ώρα του πάθους, και βεβαίως, αν είχα γεννηθεί πέντε-έξι χρόνια νωρίτερα, θα ήμουν αναμφίβολα ένας απ’ τους αναρίθμητους τριαντάρηδες που έσβησαν άδοξα, μες στη μοναξιά και την καταλαλιά της κοινωνίας.

Είχα, επιπλέον, την τύχη να γνωρίσω οροθετικούς που με βοήθησαν να επεκτείνω την εκπαίδευση και την αντίληψή μου, να καταλάβω τι σημαίνει να ζεις με ένα στίγμα που ακόμα και σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την πρώτη επίσημη διάγνωση του έιτζ, παραμένει κραταιό.

Έτσι, κι ας διαφωνεί η βιολογία μου, νιώθω σαν να είμαι κι εγώ οροθετικός – θα μπορούσα πανεύκολα να είμαι, άλλωστε – και να λυπάμαι, και να οργίζομαι, όταν βλέπω την ασυγχώρητη έλλειψη πληροφόρησης που καθιστά το στίγμα πανίσχυρο.

Όχι, δεν θα κολλήσεις απ’ την τουαλέτα, τα σκεύη, τις αγκαλιές και τα φιλιά. Αποδεδειγμένα, αν ο οροθετικός παίρνει τα φάρμακά του, παύει να είναι μεταδοτικός – άρα δεν θα κολλήσεις ούτε με το σεξ, αν κι η προφύλαξη είναι κανόνας, για να είμαστε προστατευμένοι από τα ποικίλα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Έπειτα από δεκαετίες αγώνων, κι εκατόμβες νέων ανθρώπων, είναι επιτέλους ώρα να δούμε τον οροθετικό μας συνάνθρωπο με γνώση, σεβασμό και καλοσύνη. Το μόνο που μας κάνει διαφορετικούς είναι ένα χάπι τη μέρα. (Κι εγώ, που παίρνω πέντε καθ’ εκάστην, για να παραμένω υγιής, δεν νιώθω καμιά απολύτως διαφορά)», έγραψε.

Τα πιο σημαντικά