Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΠάνος Τριανταφύλλου: «Περιμένουμε μια ιατρική εξέλιξη για να μπορέσω να ξαναπερπατήσω»

Πάνος Τριανταφύλλου: «Περιμένουμε μια ιατρική εξέλιξη για να μπορέσω να ξαναπερπατήσω»

Ο Πάνος Τριανταφύλλου παρότι διαγράφει μια σημαντική πορεία στον χώρο του αθλητισμού έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τη φετινή τηλεοπτική σεζόν μέσα από τη συμμετοχή του στο J2US όπου μαζί με τη Φωτεινή Δάρρα έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να θεωρούνται ως ένα από τα φαβορί.

Μιλώντας στο περιοδικό στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, ο Πάνος Τριανταφύλλου αναφέρεται στο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, την ελπίδα να ξαναπερπατήσει αλλά και στο πόσο έχει αλλάξει η ζωή του από εκείνη τη στιγμή και έπειτα.

Σε ηλικία 18 ετών είχες ένα τροχαίο. Τι ακριβώς συνέβη;

«Εγώ µε άλλους δύο φίλους κάναμε μια βόλτα µε το αυτοκίνητο στην Πεντέλη και καταλήξαμε σε γκρεμό μεγάλου βάθους. Προσπάθησα να σηκωθώ, κατάλαβα όμως ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια µου. Τότε μεταφέρθηκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου έπειτα από ένα χρονικό διάστημα οι γιατροί µε ενημέρωσαν ότι το ατύχημά µου ήταν αρκετά σοβαρό. Είχα χτυπήσει σπονδυλική στήλη και νωτιαίο μυελό, ενώ οι γιατροί μού είπαν: “Γίνονται και θαύματα”. Τελικά, αυτό που έπαθα ήταν μόνιμο και περιμένουμε μια ιατρική εξέλιξη για να μπορέσει να φέρει και για εμένα το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να μπορέσω να ξαναπερπατήσω».

Από το ατύχηµα και µετά τι άλλαξε στη ζωή σου;

«Σίγουρα μετά το ατύχημα είναι σαν να ξαναγεννιέσαι, οπότε προσπάθησα από την αρχή να μάθω να αυτοεξυπηρετούμαι. Με λίγα λόγια, άλλαξε εντελώς η ζωή µου και προσπάθησα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπήκε στη ζωή µου ο αθλητισμός. Με την παρότρυνση του προπονητή µου και µε την αγάπη που είχα για τα σπορ συνέχισα και ασχολήθηκα πιο επαγγελματικά. Ανέκαθεν αγαπούσα τον αθλητισμό και είναι σημαντικό να βλέπουν οι προπονητές ένα ταλέντο πάνω σε αυτό που κάνεις και να σε ενθαρρύνουν».Τα πιο σημαντικά