Πάνω από 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους την 25η Μαρτίου

24 Μαρτίου, 2021 12:03 ΜΜ
More videos

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση την Πέμπτη 25 Μαρτίου, αλλά και για την εκδήλωση-ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη την παραμονή της γιορτής, στις 24 Μαρτίου. Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στο σχέδιο ασφαλείας της κυβέρνησης, που προβλέπεται να κάνει φρούριο την Αθήνα για δύο μέρες.

Με την συμμετοχή μεταξύ άλλων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ, τα μέτρα ασφαλείας θα ισχύουν από την Τετάρτη 24/3 το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην γύρω περιοχή. Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drone και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Παράλληλα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως κόσμο συγκεκριμένο στον χώρο της παρέλασης, όπου δεν επιτρέπεται η παρουσία πολιτών, ενώ φρούρια θα είναι και τα ξενοδοχεία στα οποία θα μείνουν επίσημοι και εκπρόσωποι ξένων κρατών που θα επισκεφτούν την χώρα.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης, στην οποία όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, θα λάβουν μέρος:

– Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.
– Παιδιά με παραδοσιακές στολές.
– Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)
– Έφιππο τμήμα.
– Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.
– Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.
– Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).
– Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».
– Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.
– Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.
– Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.