Πάνω από 200 καταγγελίες στο ΕΣΡ για το Big Brother – Σχηματίστηκε φάκελος

7 Σεπτεμβρίου, 2020 9:59 ΜΜ
More videos

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τοποθετήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε από χθες βράδυ με το Big Brother και τη χυδαία δήλωση παίκτη, ξεκαθαρίζοντας πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες αποτελεί νομική του υποχρέωση.

Στην ανακοίνωσή του επίσης το ΕΣΡ αναφέρει ότι στο Συμβούλιο έχουν περιέλθει πάνω από 200 καταγγελίες, και ενημερώνει ότι για το ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.

Ειδικότερα, το ΕΣΡ αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται ”γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στη συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης του Big Brother που έκανε τα σχόλια-ντροπή, Αντώνης Αλεξανδρίδης, τέθηκε την Κυριακή εκτός παιχνιδιού.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο Twitter έκανε γνωστό πως επικοινώνησε τόσο με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όσο και με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.