Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠανελλήνιες 2024: Γονείς κουβάλησαν ανεμιστήρες για να δώσουν τα παιδιά τους εξετάσεις...

Πανελλήνιες 2024: Γονείς κουβάλησαν ανεμιστήρες για να δώσουν τα παιδιά τους εξετάσεις – Λιποθύμησε φοιτητής στο ΑΠΘ

Με ανεμιστήρες από τα σπίτια τους έφτασαν γονείς σε Γενικά Λύκεια της χώρας, όπου τα παιδιά τους έδιναν το τελευταίο μάθημα των Πανελλήνιες 2024, εν μέσω του ισχυρού καύσωνα.

Με ανεμιστήρες από τα σπίτια τους έφτασαν το πρωί της Τετάρτης, γονείς σε εξεταστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παιδιά τους έδιναν το τελευταίο μάθημα των Πανελλήνιες 2024.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα —που οδήγησαν σε κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών— κατέστησαν τις συνθήκες εξέτασης εντός των σχολικών αιθουσών αφόρητες.

Έτσι οι γονείς των παιδιών πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε οι νεαροί μαθητές να μείνουν συγκεντρωμένοι στα γραπτά τους δίχως απρόοπτα.

Το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μαθητές, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Έτσι από νωρίς το πρωί, όπως φαίνεται στην εικόνα της ΕΡΤ, γονείς και μαθητές μπήκαν στο σχολείο με ανεμιστήρες στα χέρια, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες για τις εξετάσεις.
Ιδιες εικόνες είδαμε χθες και στο 2ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων. Γονείς μάζεψαν δεκάδες ανεμιστήρες προκειμένου τα παιδιά τους, τα οποία έδιναν Πανελλήνιες 2024, να ανταπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως έγραψαν στο Facebook οι γονείς κινητοποιήθηκαν από την “αγάπη για τα παιδιά μας ,η αγωνία μας, μαζί με το άγχος τους”.

Και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι οι γονείς αναγκάστηκαν “με δική τους πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν άμεσα και γρήγορα ανεμιστήρες προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολες τις συνθήκες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων λόγο καιρικών συνθηκών”.

Λιποθύμησε φοιτητής στο ΑΠΘ

Την ίδια ώρα λιποθυμικό επεισόδιο σημειώθηκε στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Συγκεκριμένα ένας φοιτητής έχασε πρόσκαιρα τις αισθήσεις του ενώ συνήλθε μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά από αυτό το περιστατικό οι φοιτητές ζήτησαν την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την ενίσχυση του κλιματισμού εντός αυτών.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν ότι το περιστατικό “είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας κλιματισμού και εξαερισμού στα αμφιθέατρα” και “μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε ένα καθεστώς υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα αυξάνουν όσο περνάνε οι ημέρες, η Κοσμητεία καλείται να προβεί σε αναδιάρθρωση των αιθουσών”.

Τα πιο σημαντικά