Πανελλαδικό lockdown με μοντέλο Θεσσαλονίκης – Τι θα γίνει με σχολεία

4 Νοεμβρίου, 2020 9:25 ΜΜ
More videos

Ότι ισχύει στο λοκνταουν στη Θεσσαλονίκη θα ισχύσει σε όλη την χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει από το Σάββατο στις 06.00 το πρωί και θα διαρκέσει πιθανότατα για 3 βδομάδες.

Έρχεται λοκνταουν σε όλη τη χώρα. Όλη η Ελλάδα πλέον θα είναι γκρι στο πλαίσιο της Θεσσαλονίκης.

Ότι ισχύει στο λοκνταουν στη Θεσσαλονίκη θα ισχύσει σε όλη την χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει από το Σάββατο στις 06.00 το πρωί και θα διαρκέσει πιθανότατα για 3 βδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα θα ισχύουν τα εξής:

  • Kυκλοφορία μόνο με SMS
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 – 05.00
  • Κλείνει  το λιανεμπόριο

Παράλληλα, υπάρχει συζήτηση για το τι θα γίνει με τα σχολεία. Θα ισχύει τηλεκπαιδευση για μαθητες λυκείου, φυσική παρουσία για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει ερωτηματικό για τι θα γίνει με τις τάξεις γυμνασίου και αν θα ενταχθούν και αυτές στην τηλεκπαίδευση.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Αυτός είναι και ό λόγος που προχωράνε σε λοκνταουν όπως και την άνοιξη.

Σημειώνεται πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: