Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραιτούμαι από υπουργός

14 Ιουλίου, 2015 3:23 ΠΜ
More videos

Δεν θα στηρίξει την νέα συμφωνία η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας με δημοσιογράφους προανήγγειλε το γεγονός και πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί αυτοβούλως από υπουργός, αν δηλαδή δεν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

Το ίδιο φέρεται πως θα πράξει και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Οι βουλευτές που κινούνται στον ίδιο χώρο επίσης δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία ενώ ανοιχτό παραμένει το πως θα ψηφίσει ο καθένας την αντίθεσή του, δηλαδή με «όχι», «παρών» ή αποχή.

Οι τελικές κινήσεις σε εσωκομματικό επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται μετά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο μετά και τη μεσημβρινή συνεδρίαση πάνω από 30 βουλευτών της αριστερής πτέρυγας στο γραφείο τη αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και η διάσπαση του κόμματος.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πιθανό σενάριο που εξετάζεται αυτή την ώρα είναι η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών της αριστερής πτέρυγας και η συγκρότηση δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία και θα είναι η τρίτη σε δύναμη στη Βουλή.

Πηγές: iefimerida.gr, tvxs.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: