Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠαναγία της Τήνου: Η Μεγαλόχαρη στα λευκά – Εικόνες κατάνυξης που γίνονται...

Παναγία της Τήνου: Η Μεγαλόχαρη στα λευκά – Εικόνες κατάνυξης που γίνονται viral στην κακοκαιρία

Η Τήνος γέμισε χιόνια που άρχισαν να πέφτουν με το πρώτο φως της ημέρας. Η Παναγία της Τήνου, φόρεσε τα λευκά της, με τις φωτογραφίες κατοίκων του νησιού να διαδέχονται η μία την άλλη…

Η Παναγία της Τήνου, η εκκλησία της Ευαγγελίστριας, σύμβολο του νησιού, ντύνεται στα λευκά και οι κάτοικοι της περιοχής σπεύδουν να τραβήξουν φωτογραφίες. Χιόνια στην Τήνο πέφτουν σπάνια και ακόμη σπανιότερα στον εμβληματικό ναό, που βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα από τη θάλασσα και το λιμάνι. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» όμως ήταν τόσο έντονη που ακόμα και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Τήνου, άλλαξαν όψη.

Το newsit.gr δημοσιεύει εικόνες που τραβήχτηκαν νωρίς το απόγευμα. Όταν ο υδράργυρος έπεσε ακόμα περισσότερο και άρχισε να το στρώνει στον Ιερό Ναό. Τα κόκκινα χαλιά στις σκάλες έχουν γίνει λευκά, όπως και το προαύλιο με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (22-01-2022) ξεκίνησε ο χιονιάς ο οποίος εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές του νησιού, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη. Από πλευράς του τοπικού μηχανισμού γίνεται μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ιδιωτικά συνεργεία και μηχανήματα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, μιας και το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί με χιόνι. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα την Κυριακή και την Δευτέρα. Δείτε τις εικόνες από την Παναγία της Τήνου…

Δείτε φωτογραφία από το newsit.gr:

tinos7 tinos6 tinos5 tinos4 1536x1152 1 tinos3 1536x1152 1 tinos2 1536x1152 1 panagia1

 

Τα πιο σημαντικά