Πάμε Αρσάκειο: Μία ημέρα για να δεις τι θα πει να φοιτάς σε αυτό το σχολείο

23 Φεβρουαρίου, 20189:43 ΜΜ
More videos

Ένα ιστορικό σχολείο που αγαπήσαμε από τις ελληνικές ταινίες και διατηρεί μέχρι σήμερα τη θέση του ανάμεσα στα καλύτερα σχολεία της χώρας, ανοίγει τις πόρτες του. Τα Αρσάκεια Σχολεία με τη μεγάλη ιστορία, τους σπουδαίους αποφοίτους, τις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις και τους καταξιωμένους εκπαιδευτικούς προσκαλούν γονείς προνηπίων, νηπίων, Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού, Στ΄ τάξης Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν από κοντά την εμπειρία της φοίτησης που προσφέρουν.

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 από τις 10.00  έως τις 14.30, τα Αρσάκεια Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, σε Ψυχικό, Εκάλη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα ανοίγουν τις πόρτες τους για την ημέρα των Ανοιχτών Σχολείων.

Πάμε Αρσάκειο. Μία ημέρα για να δεις τι θα πει να φοιτάς εκεί

Το πρόγραμμα της ημέρας στηρίζεται στην ίδια φιλοσοφία σε όλα τα Αρσάκεια Σχολεία, αλλά ταυτόχρονα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας αλλά και κάθε περιοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν από τους Διευθυντές και τους Συντονιστές των Σχολείων για την παιδεία που προσφέρουν τα Αρσάκεια Σχολεία και τη στόχευσή της, για τον τρόπο λειτουργίας τους και το σύνολο των δράσεων που αυτά πραγματοποιούν. Μέσα στους χώρους κάθε σχολικού συγκροτήματος οι γονείς με τα παιδιά τους θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν από εκπαιδευτικούς ή μαθητές (ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα) των Αρσακείων Σχολείων.

Εκτός από ενημερωτικές ομιλίες και περιήγηση στις σχολικές εγκαταστάσεις, γονείς και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλα βιωματικά εργαστήριαπου σχετίζονται με διαφορετικούς τομείς της γνώσης, της επιστήμης και του πολιτισμού, προκειμένου να αποκτήσουν και έμπρακτα μια εικόνα του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται στα Αρσάκεια Σχολεία. Τέλος, μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικά παιχνίδια ή αθλητικούς αγώνες που οργανώνονται την ημέρα αυτή και να παρακολουθήσουν θεατρικά, μουσικά, χορευτικά δρώμενα από μαθητές των Σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τη σχετική δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://opendays.arsakeio.gr.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News