Παλιό, κλασικό, ισόγειο διαμέρισμα στου Παπάγου μεταμορφώθηκε σε μίνιμαλ κατοικία

16 Δεκεμβρίου, 20178:02 ΠΜ

Μόλις 45 τ.μ., ισόγειο, χωρισμένο σε καθιστικό και υπνοδωμάτιο, με μεγάλες μπαλκονόπορτες προς τον ακάλυπτο χώρο.  Ενοικοί του ένα νεαρό ζευγάρι, το οποίο ήταν σε δίλημμα για το αν θα έπρεπε να μετακομίσει σε ένα άλλο διαμέρισμα ή να ανακαινίσει το εν λόγω, καθιστώντας το πιο λειτουργικό, σύγχρονο και όμορφο.

Με δεδομένο ότι ο ακάλυπτος χώρος στον οποίο βλέπει το διαμέρισμα είναι ένας κατάφυτος κήπος, μακριά από αυτό που όλοι έχουμε στο νου για τους ακάλυπτους, κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, το ζευγάρι αποφάσισε να τολμήσει την ανακαίνιση. Και το αποτέλεσμα δικαίωση την απόφαση τους.

Η αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη έβαλε όλη της τη φαντασία και με λύσεις, έξυπνες και πολυμορφικές έφτιαξε ένα μοντέρνο, κομψό χώρο για το νεαρό ζευγάρι.

Ο χώρος έγινε ενιαίος και όπως αναφέρει ο ιστότοπος toktirio.gr ο χώρος εσωτερικά αντιμετωπίστηκε σαν να είναι ένα μεγάλο έπιπλο. Ενα μεγάλο πολυμορφικό έπιπλο.

Το κρεβάτι απέκτησε πλάτη με τη μορφή μιας βιβλιοθήκης της οποίας τα ράφια από τη μια πλευρά λειτουργούσαν ως κομοδίνα ενώ από την άλλη (προς το καθιστικό) ως τυπικά ράφια βιβλιοθήκης.

ΠΡΙΝ

[ktirio]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News