Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠάλεψε γενναία ο Μάκης αλλά δεν τα κατάφερε - Το όνομά του...

Πάλεψε γενναία ο Μάκης αλλά δεν τα κατάφερε – Το όνομά του συνδέεται με την ιστορία της Πάτρας

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Μητρέλης, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου “Μείλιχος” στην Αγυιά. Και γιος του τελευταίου εκδότη καρτ ποστάλ της Πάτρας, την δεκαετία 70.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στην Πάτρα. Την είδηση έκανε γνωστή ο πεθερός του ο οποίος ανέφερε μέσω facebook. Ο Γεράσιμος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του. Εδώ και χρόνια. Και τελικά ¨”‘εφυγε” στο Ωνάσειο.

Με θλίψη και οδύνη, αγαπημένοι μου φίλοι, αναγγέλλω την πρόωρη απώλεια του λατρευτού μας γαμπρού Γεράσιμου Μητρέλη του Κωνσταντίνου και της Αγάπης – συζύγου της κόρης μου Βασιλικής – ηλικίας 49 ετών, ύστερα από περιπέτεια μακρά και οδυνηρή την οποία “κουβαλούσε” στους ώμους του, μισό αιώνα, μαχητικά και με αξιοπρέπεια. Ήταν κι αυτό ένα μήνυμα, μια κατάθεση ψυχής. Παρηγοριά και παρακαταθήκη, για τους αγαπημένους του, τη γλυκιά του μανούλα, τη αγαπημένη του σύντροφο και τα δυο αγγελούδια του, τον Κωνσταντίνο και τη Μάγια – Γεωργία, που τόσο πολύ λάτρευε. Ένας νέος και γλυκύτατος Άνθρωπος, με το χαμόγελο πάντα στα χείλη και μια χρυσή καρδιά ,που τον έκαναν πολύ αγαπητό στην Πατραϊκή κοινωνία και όχι μόνο. Ένας αγωνιστής της ζωής, με ανήσυχο πνεύμα, που είχε μέσα του το σαράκι να ψάχνει, να διαβάζει και να γράφει. Αν και από μικρή ηλικία χειρουργημένος από τον γνωστό καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ, διεύθυνε με επιτυχία στην Πάτρα, την οικογενειακή επιχείρηση “Βιβλιοπωλείο – εκδόσεις Μείλιχος”. Δυστυχώς όμως: «Άλλαι μεν αι βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Παρά τις φιλότιμες και συγκινητικές προσπάθειες των εξαίρετων ιατρών Νικολάου Κουτσογιάννη, Αγγελικής Γκουζιούτα και Σταμάτη Αδαμοπούλου, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ, που τον παρακολουθούσαν τελευταία, δεν απεφεύχθη το μοιραίο…… «Μακαρία η οδός, η πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως». Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Μάκη, στη χορεία των Αγγέλων. Θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας και σου υπόσχομαι ότι θα είμαστε, όπως πάντα, μαζί με την οικογένειά σου, συνεχίζοντας τις προσπάθειες, για όσα εσύ είχες ονειρευτεί και δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ

Τα πιο σημαντικά