‘Ερευνα των Αρχών στην οικία της στα Κάτω Πατήσια – Τα άλλα δύο παιδιά της, που φαίνονται μαζί της στα βίντεο, φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων.
Στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου βρίσκεται αυτήν την ώρα η γυναίκα από την Αλγερία, η οποία συνελήφθη για την υπόθεση θανάτου του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε στην παραλία Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου.
Η ύποπτη ανακρίνεται και αύριο Σάββατο θα μεταβεί στην Εισαγγελία Αθηνών για να απολογηθεί.
Ταυτόχρονα διενεργείται έρευνα στην οικία στα Κάτω Πατήσια. Την ίδια ώρα, τα άλλα δύο παιδιά της, που φαίνονται μαζί της στα βίντεο, φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων.
Σύμφωνα με το Star, στη μαραθώνια κατάθεσή της έχει αλλάξει όσα έλεγε το πρωί στους λιμενικούς.
Αρχικά είχε αναφέρει ότι: “Όταν έβαλα το παιδί στο καρότσι έδειχνε να κοιμάται, είχε χτυπήσει το κεφάλι της. Την πήγα στην παραλία αλλά εκεί είδα ότι δεν άνοιγε τα μάτια της. Είδα ότι είχε χαμηλό σφυγμό και τρόμαξα. Την έβαλα στη θάλασσα και την άφησα. Τότε πήρα τα παιδιά και φύγαμε”.
Όμως, το απόγευμα στους Λιμενικούς άλλαξε την αρχική της ομολογία και σύμφωνα με το Star υποστήριξε ότι της γλίστρησε το παιδί και της έπεσε στη θάλασσα.
Ήταν βρεγμένη όταν μπήκε στο ταξί
Σύμφωνα με τον Alpha, ένα στοιχείο που “έδεσε” την υπόθεση ήταν το γεγονός πως όταν ο οδηγός ταξί επέστρεψε τη γυναίκα στο σπίτι, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι στη θέση που εκείνη καθόταν ήταν βρεγμένα. Στοιχείο που δείχνει ότι μάλλον βράχηκε για να αφήσει το κοριτσάκι στη θάλασσα όπου και έχασε τη ζωή του.
Ο οδηγός ταξί, ο οποίος μετέφερε την 32χρονη μαζί με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της, ξημερώματα Κυριακής από το Παλαιό Φάληρο στα Κάτω Πατήσια, παρείχε στους αστυνομικούς τις πληροφορίες που χρειάζονταν για να φτάσουν στα ίχνη της.
“Είδα την γυναίκα να ψάχνει ταξί. Ήταν μαζί με δύο παιδιά και σταμάτησα. Φαινόταν βρεγμένη και ταλαιπωρημένη, το ίδιο και τα παιδιά”.
Μάλιστα, η γυναίκα είχε βάλει σε μια σακούλα κάποια ρούχα της και προσωπικά αντικείμενα, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό.
Παλαιό Φάληρο: Η εκδοχή της μητέρας περί ατυχήματος
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ΕΡΤ, χωρίς να έχει δώσει ακόμα επίσημη κατάθεση, υποστήριξε πως το βράδυ του Σαββάτου (26/07) το κοριτσάκι ήταν άρρωστο.
Πήγε στο μπάνιο, εκεί γλίστρησε, έπεσε, χτύπησε, έκανε ένα μεγάλο καρούμπαλο.
Οι έμπειροι αξιωματικοί πάγωσαν όταν άκουσαν την 32χρονη να ομολογεί. “Είμαι η μητέρα του κοριτσιού. Το παιδί έπεσε και χτύπησε στο μπάνιο του σπιτιού, φοβόμουν να το πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν είχα άδεια παραμονής στη χώρα. Όταν πήγαμε για μπάνιο, το παιδί το παρέσυρε η θάλασσα και εγώ φοβήθηκα και έφυγα”.
Ακούγοντας οι Αρχές τα όσα υποστήριξε η 32χρονη, δεν πείστηκαν καθώς το μοιραίο βράδυ υπήρχε πολύς κόσμος στην παραλία όπου δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, καμία έκκληση για βοήθεια, καμία φωνή μιας μάνας που πνίγεται το παιδί της, την ώρα που στην παραλία επικρατούσαν συνθήκες άπνοιας.
Η γυναίκα φοβήθηκε ότι το παιδί δεν είναι ζωντανό, αλλά δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο, καθώς δεν διαθέτει νόμιμα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα και αποφάσισε να το εγκαταλείψει στην παραλία. Ωστόσο, το κοριτσάκι δεν είχε καταλήξει όταν η μητέρα του το άφησε στην παραλία.
Ο πατέρας των παιδιών φαίνεται να είναι υπήκοος Συρίας, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Φαίνεται να υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας και ο πατέρας να ασκούσε βία τόσο στη μητέρα όσο και στα παιδιά.
Ενδεχομένως να αναζητηθεί και αυτός από τις Αρχές για να δώσει κατάθεση.
Η εκτίμηση του Λιμενικού για το νεκρό κορίτσι
Εξετάζοντας τα βίντεο και την περίεργη ακινησία του παιδιού στο καροτσάκι, οι λιμενικοί δεν αποκλείουν το παιδί να ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ίσως κωματώδη κατάσταση, εκείνη να νόμιζε ότι είχε πεθάνει και σε εκείνο το σημείο αντί να ειδοποιήσει ασθενοφόρο, να πήγε στη θάλασσα να το πετάξει.
Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν νεκρό κατά την μεταφορά του, ωστόσο οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν εισρόφηση μικρής ποσότητας ύδατος μαζί με άμμο κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αν το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Η βασική εκτίμηση των Αρχών δηλαδή είναι ότι όταν το παιδάκι αφέθηκε στο νερό ήταν ζωντανό.