Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚούγιας: Διαψεύδει ότι χαρακτήρισε την Πισπιρίγκου «την πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου»

Κούγιας: Διαψεύδει ότι χαρακτήρισε την Πισπιρίγκου «την πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου»

Διεψεύδει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, δήλωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτή χαρακτηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου -της οποίας έχει αναλάβει την υπεράσπιση- ως την “πιο αθώα κατηγορούμενη”.

Η συγκεκριμένη δήλωση δημοσιεύθηκε στην τοπική ιστοσελίδα των Πατρών flamis.gr. Ο γνωστός ποινικολόγος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων πως “όσο κι αν προκληθώ δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστώ σε τηλεοπτική εκπομπή είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικώς και εφόσον θίγονται τα συμφέροντα της κας κατηγορουμένης και θίγεται το τεκμήριο της αθωότητός της, θα παρεμβαίνω με γραπτές ανακοινώσεις”.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του μέσου ενημέρωσης της Πάτρας, ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει ότι “παραποιούνται εντελώς τα λεγόμενά μου και συγκεκριμένα δημοσιοποιούνται οι φράσεις ‘Η Πισπιρίγκου είναι η πιο αθώα κατηγορουμένη’, όπως επίσης δημοσιοποιείται ένα ολόκληρο σενάριο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα”.

Επίσης, τα “βάζει” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τον οποίο λέει πως νομίζει ότι “δημοσιοποιώντας ένα φανταστικό σενάριο στο site του, θα με αναγκάσει να εμφανιστώ στην εκπομπή του και να απαντήσω”.

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει ότι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ή όχι, δεν θα το κρίνει “κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση”.

H ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Όπως είναι γνωστό, μετά την παράδοση σε συνεργάτη του γραφείου μου που την επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού σχετικής εξουσιοδοτήσεως, ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου.

Με δήλωσή μου δεσμεύτηκα ότι όσο κι αν προκληθώ δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστώ σε τηλεοπτική εκπομπή είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικώς και εφόσον θίγονται τα συμφέροντα της κας κατηγορουμένης και θίγεται το τεκμήριο της αθωότητός της, θα παρεμβαίνω με γραπτές ανακοινώσεις μέσω του site του γραφείου, αλλά και με μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως.

Δυστυχώς, σήμερα στο γνωστό site newsit, το οποίο ανήκει στο Νίκο Ευαγγελάτο, αλλά και σε μία δημοσιοποίηση του φίλου μου δημοσιογράφου Κώστα Φλαμή στην Πάτρα, παραποιούνται εντελώς τα λεγόμενά μου και συγκεκριμένα δημοσιοποιούνται οι φράσεις “Η Πισπιρίγκου είναι η πιο αθώα κατηγορουμένη”, όπως επίσης δημοσιοποιείται ένα ολόκληρο σενάριο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, νομίζοντας ο Νίκος Ευαγγελάτος ότι δημοσιοποιώντας ένα φανταστικό σενάριο στο site του θα με αναγκάσει να εμφανιστώ στην εκπομπή του και να απαντήσω.

Πολύ σύντομα, αυτός και όσοι άλλοι έχουν την ίδια αντίληψη για την απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και εκμεταλλεύτηκαν την πολύκροτη αυτή υπόθεση για προσωπική τους ιδιοτέλεια και όχι για την σωστή ενημέρωση των ακροατών και θεατών τους, θα καταλάβουν ότι αυτή η ακραία παρανομία τελείωσε και θα κληθούν να “πληρώσουν” για ό,τι παράνομο διαπράττουν.

Το αν η κυρία Πισπιρίγκου είναι αθώα ή όχι δεν θα το αποφασίσει ούτε κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση, εφόσον βεβαίως προηγουμένως υπάρξουν αμετάκλητα παραπεμπτικά βουλεύματα, τα οποία δεν σημαίνουν τίποτε άλλο παρά μόνον την έναρξη της τακτικής διαδικασίας για τη διερεύνηση μιας ποινικής υποθέσεως.< Οι συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου θα παρακολουθούν καθημερινά όλες τις εκπομπές, αλλά και τα δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και εφόσον δεν τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητος της κατηγορουμένης θα κινούμαι άμεσα σε νομικό και μόνο επίπεδο.

Τα πιο σημαντικά