Παιδί «θαύμα» 11 χρονών πήρε πτυχίο Φυσικής σε 1 χρόνο: «Στόχος μου να γίνω αθάνατος»

11 Ιουλίου, 2021 10:21 ΠΜ
More videos

Παιδί «θαύμα» 11 χρονών πήρε πτυχίο Φυσικής σε 1 χρόνο: «Στόχος μου να γίνω αθάνατος».Ο 11χρονος Λόρεν Σίμονς πήρε πτυχίο στη Φυσική μέσε σε έναν χρόνο.Το 11χρονο παιδί θαύμα από το Βέλγιο Λόρεν Σίμονς πήρε το πτυχίο στη Φυσική από το πανεπιστήμιο της Αντβέρπης με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό, ολοκληρώνοντας το τριετές πρόγραμμα σπουδών μέσα σε έναν χρόνο.

«Ο Σίμονς ξεκίνησε να μελετάει για να αποκτήσει το πτυχίο του στη Φυσική τον Μάρτη του 2020 και σήμερα έχει αποφοιτήσει με την υψηλότερη διάκριση» επιβεβαίωσε ένας επίσημος εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι φέτος ο 11χρονος παρακολούθησε και κάποια παράλληλα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος και μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσει και επίσημα το master.

Ο Σίμονς είναι τώρα ο δεύτερος νεότερος απόφοιτος στον κόσμο μετά τον Μάικλ Κίρνι που πήρε πτυχίο στην Ανθρωπολογία από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αλαμπάμα το 1994 σε ηλικία 10 ετών.

Ο Σίμονς θα μπορούσε να έχει αποφοιτήσει νωρίτερα, αλλά παράτησε το πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία το 2019, όταν ήταν μόλις 9 ετών, όταν οι αρχές του πανεπιστημίου αρνήθηκαν να του δώσουν το πτυχίο πριν τα δέκατα γενέθλιά του.

«Η αθανασία είναι ο στόχος μου. Θέλω να είμαι σε θέση να αντικαταστήσω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος με μηχανικά τμήματα» εξηγεί το χαρισματικό παιδί.

Για να τα καταφέρει έχει σχεδιάσει μια διαδρομή όπου η κβαντική φυσική είναι ένα μονοπάτι και αποτελεί το “πρώτο κομμάτι του παζλ” λέει ο 11χρονος.

Όπως ανέφερε ο μικρός, «δύο πράγματα είναι σημαντικά στη μελέτη αυτού του είδους: η απόκτηση γνώσης και η εφαρμογή της».

«Για να κατορθώσω το δεύτερο, θέλω να δουλέψω με τους καλύτερους καθηγητές στον κόσμο, να δω μέσα στο μυαλό τους και να ανακαλύψω πώς σκέπτονται» εξομολογείται ο μικρός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λόρεν άρχισε το λύκειο το 2016 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και το τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ –μόλις 18 μήνες– χάρη στο IQ του που έχει υπολογιστεί τουλάχιστον στο 145, πολύ παραπάνω από το 90 με 110 που θεωρείται ως η μέση νοημοσύνη.