Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠάγwσαν οι μετεωρολόγοı με τον ΠανΤουρκικό χıονιά: Μπόρες χıονιού παντού, το στρώνει...

Πάγwσαν οι μετεωρολόγοı με τον ΠανΤουρκικό χıονιά: Μπόρες χıονιού παντού, το στρώνει σε 25 περıοχές της Αθήνας

Για “παν-Τουρκικό χιονιά” που θα χτυπήσει τη χώρα το τριήμερο Κυριακή 28/1 με Τρίτη 30/1, κάνει λόγο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Ο μετεωρολόγος του Alpha, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στο νέο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Μάλιστα, προβλέπει χιόνια και στην Αττική.

Όπως αναφέρει, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη ( 28/1-30/2 ) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ :Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική, προβλέπει και ο Θοδωρής Κολυδάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ) .

“Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με “σιγουριά” είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις”, ανέφερε ο μετεωρολόγος χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Χιόνια στην Αττική: Οι 25 περιοχές που θα “ντυθούν” στα λευκά

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου θεωρεί πολύ πιθανό οι “μπόρες χιονιού” να χτυπήσουν και την Αττική, απαριθμώντας 25 περιοχές, αλλά και περιοχές κοντά και γύρω από αυτές, όπου αυτό είναι περισσότερο πιθανό να συμβεί.

Αναλυτικά οι περιοχές είναι: Διόνυσος, Νέα Πεντέλη, Βαρνάβας, Βίλια, Κρυονέρι, Άνοιξη, Αφίδνες, Δροσιά, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Θρακομακεδόνες, Ανθούσα, Πολυδένδρι, Εκάλη, Φυλή, Νέα Ερυθραία, Οινόη, Κηφισιά, Μελίσσια, Πεύκη, Βριλήσσια, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Λυκόβρυση, Μαρούσι.

Τα πιο σημαντικά