Παγώνη: «Υπάρχει ένα 35% που δεν έχει εμβολιαστεί»

4 Νοεμβρίου, 20211:31 ΜΜ
More videos

«Είναι δύσκολες ημέρες. Είχαμε στα χέρια μας τα επιδημιολογικά δεδομένα που μας έλεγαν ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε δύσκολο μήνα με μεγάλη αύξηση στις ΜΕΘ. Αυτό που μας προβληματίζει παραπάνω είναι οι θάνατοι από κορονοϊό που είναι συνέπεια του μικρού αριθμού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε ότι παρά την άσχημη επιδημιολογικά κατάσταση οι γιατροί στα νοσοκομεία δεν θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Έχουμε μάθει στα νοσοκομεία να πολεμάμε γιατί είμαστε στην πρώτη γραμμή. Το δείξαμε δύο χρόνια τώρα».

Για να πετύχουμε τείχος ανοσίας πρέπει να φτάσουμε το ποσοστό εμβολιασμού στο 80%

Και όπως είπε, τα νοσοκομεία περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές. Τα στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά την πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 100%. «Στην Αθήνα βρισκόμαστε σε καλύτερη φάση. Είμαστε στο 74% το ποσοστό στην κάλυψη των ΜΕΘ και οι επόμενοι μήνες αν ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί και να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας σε ποσοστό εμβολιασμού που να είναι πάνω από το 80%«.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι γιατροί παλεύουν αυτό το διάστημα να μεταπείσουν όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί φοβούνται.

«Υπάρχει ένα 35% που δεν έχει εμβολιαστεί. Τους δείχνουμε τα αποτελέσματα των μελετών με το εμβόλιο, το οποίο προς το παρόν είναι το μοναδικό όπλο για να πολεμήσουμε τη νόσο Covid-19 και ελπίζουμε το επόμενο δίμηνο να έχουμε τις μελέτες με τα μονοκλωνικά και τα αντιικά φάρμακα για να μπορέσουμε, σαν “πακέτο” να προχωρήσουμε. Ο ιός δεν θα φύγει. Εδώ θα είναι, απλώς θα τον αντιμετωπίζουμε όπως κάνουμε όλους τους ιούς».

Τι δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τον έλεγχο των πιστοποιητικών

Ο Ευάγγελος Κατσίκης, νομικός σύμβουλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τοποθετήθηκε για τα δικαιώματα και τις προϋποθέσεις όσον αφορά τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

«Πάντοτε σε κάθε νομοθετική πρόβλεψη υπάρχουν ζητήματα αντικρουόμενων δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι σαφής. Ο μαγαζάτορας οφείλει να κάνει ταυτοπροσωπία. Οφείλει να ελέγξει αν το πιστοποιητικό που διαθέτει κάποιος πελάτης ανταποκρίνεται στον πελάτη και δεν υπάρχει επ’ αυτού κάποια καταγγελία».

Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για ιατρούς που συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ο κ. Κατσίκης επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη.

«Ο γιατρός πάντοτε σταθμίζει την ειδική περίπτωση και υπάρχουν περιπτώσεις που όντως ο εμβολιασμός μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος για κάποια άτομα. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός. Δεν σημαίνει όμως ότι ο γιατρός έχει την απόλυτη γνώση. Πρόκειται για κάτι το οποίο εξελίσσεται διαρκώς».

Απαντώντας για το εάν ο ιατρικός Σύλλογος θα ασχοληθεί με τους «αρνητές ιατρούς» τόνισε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των τοπικών ιατρικών συλλόγων, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ήδη πειθαρχικές ποινές και αντιμετωπίζεται από το ιατρικό σώμα.

«Είναι πολύ λίγες αυτές οι περιπτώσεις των ιατρών απλώς έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Δεν είναι κάποιο ιατρικό κίνημα».

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η κ. Παγώνη λέγοντας ότι «οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν τέτοιες περιπτώσεις. Τις έχουν εξετάσει και ήδη έχουν ληφθεί μέτρα. Χρειάζονται και καταγγελίες».

Tι δήλωσε για τα πιστοποιητικά από την Βουλγαρία

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη της ΕΡΤ για τα «Βουλγαρικά πιστοποιητικά εμβολιασμού άνευ… εμβολίου έναντι 300 €», τα οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν προμηθευθεί αρκετοί αντιεμβολιαστές από την Βόρεια Ελλάδα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτά τα χαρτιά πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν.

«Πρέπει να δούμε γιατί πήγανε εκεί για να πάρουν τα χαρτιά ενώ μπορούσανε εδώ να το κάνουν. Προφανώς δεν εμβολιάστηκαν. Να δουν τα στοιχεία και πώς έχει προκύψει η όλη ιστορία» είπε η κ. Παγώνη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι ένα μεγάλο κύκλωμα.

«Όταν φτάνουν σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε πώς έχει η κατάσταση. Πας πληρώνεις για να μην εμβολιαστείς και εσύ να είσαι ασυμπτωματικός και να μεταδίδεις τον ιό. Πρέπει να γίνονται πολλοί έλεγχοι και τεστ και να πείσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί».

Πηγή: ertnews

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News