Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠαγώνη σε αντιεμβολιαστή: «Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας»

Παγώνη σε αντιεμβολιαστή: «Η δική μου άποψη μετράει, όχι η δική σας»

Ανέβηκαν οι τόνοι στο MEGA μεταξύ της Ματίνα Παγώνη και κλινικού διαιτολόγου, ο οποίος δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο.

Άναψαν τα αίματα σε πρωινή εκπομπή του MEGA, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να έχει έναν έντονο διάλογο με έναν κλινικό διαιτολόγο, ο οποίος είναι κατά του εμβολιασμού.

Ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης εξέφρασε τη θέση του σχετικά με το εμβόλιο, εξηγώντας γιατί αρνείται να εμβολιαστεί.

Αφού επέκρινε το ακαταδίωκτο που έχει οριστεί στα μέλη των επιτροπών των ειδικών, είπε πως «έχουν σκοτώσει ευρύτερα τα εμβόλια, σαν λέξη».

Δήλωσε, ακόμη, πως θα έπρεπε να διατηρηθεί η κίτρινη κάρτα στα εμβόλια. «Όταν βγαίνουν στη δομική (σ.σ. εμβόλια), θα πρέπει να κρατείται η κίτρινη κάρτα και κατόπιν να πιστοποιείται το γεγονός ότι αυτό το φάρμακο πράττει αυτό που αναζητώ» είπε.

«Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα» ήταν η απάντηση που έλαβε από την κα Παγώνη, η οποία εξήγησε πως «δεν μιλάμε με γενικότητες. Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα είναι στα χέρια του καθενός. […] Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά. […] Και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με COVID, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας, που δεν είστε γιατρός, δεν έχετε σχέση με ασθενείς».

Συνέχισε, σε έντονο τόνο, λέγοντας πως οι ανεμβολίαστοι «όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή».

«Η κα Παγώνη δεν μου απάντησε, με μάλωσε» είπε ο κ. Πουλτουρτζίδης, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να του επαναλαμβάνει πως δεν μπορεί να εκφράζει την προσωπική του άποψη.

«Εάν αποδεχθώ εγώ να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουρος ότι θα το αποδεχθεί ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και πιστοποιούνται μετά τα αντισώματα».

Τα πιο σημαντικά