Παγώνη: «Οι μητέρες δεν θα πρέπει να φοβηθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά»

9 Ιανουαρίου, 2022 6:13 ΜΜ
More videos

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, την μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό των παιδιών

Για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων η Ματίνα Παγώνη είπε στο MEGA: «Τα παιδιά είναι για να είναι στο χώρο τους που λέγεται σχολείο ή πανεπιστήμιο, κανένας δεν διαφωνεί με αυτό. Έχουμε αποτελέσματα από Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο που έδειχναν ότι τα παιδιά τηρούσαν τα μέτρα ατομικής προστασίας»

«Και στο σχολείο να μην πάνε, δεν πρόκειται να μείνουν για 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι. Οπότε είναι καλύτερα να βρίσκονται σε συγκεκριμένο περιβάλλον, με συγκεκριμένες επαφές, αυξημένα τεστ και καλύτερη ιχνηλάτηση» πρόσθεσε και όσο αφορά τα self test είπε: «Τα self tests ανιχνεύουν τη νέα μετάλλαξη, αλλά δεν την ανιχνεύουν εγκαίρως»

«Οι μητέρες δεν θα πρέπει να φοβηθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά, γιατί οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι είναι ασφαλή. Πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά για να είναι ασφαλή τα ίδια, όχι για να μην μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους» σχολίασε για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Όσον αφορά την πενθήμερη καραντίνα στους υγειονομικούς, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» η σχετική απόφαση και πως δεν θα επιστρέψει κανείς την 6η μέρα αν δεν αισθάνεται καλά ακόμα και με μη θετικό τεστ «Δεν μπορεί να αντέξει να δουλέψει ένας υγειονομικός την 6η μέρα»