Παγώνη: «Οι αρνητές του εμβολίου είναι 7% – Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με αυτούς»

14 Σεπτεμβρίου, 2021 3:42 ΜΜ
More videos

Τι είπε για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου

Την ανησυχία της αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών παιδιών εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (14/9).

Εστιάζοντας στον δισταγμό των γονιών να επισπεύσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι είναι μια λογική αντίδραση. «Δεν έχουμε ενημερώσει πλήρως τους γονείς γιατί ήταν το καλοκαίρι στη μέση. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά. Στις ηλικίες 12 -15 είναι 13% και 21% στις ηλικίες 15 – 17. Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς στα παιδιά, που είναι μέσα σε κλειστές αίθουσες. Πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτά τα παράθυρα. Είναι από τα πιο σημαντικά μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία εκτός από τη μάσκα και τις αποστάσεις των δύο μέτρων. Είναι ένα “πακέτο” που σε βγάζει από αυτή την ιστορία που λέγεται Covid-19» είπε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Μιλώντας για τα 3.000 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στα παιδιά, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιά επεσήμανε ότι η προοπτική, αν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, είναι δυσοίωνη. «Στην Αμερική τα στοιχεία που έχουμε για τα παιδιά είναι απογοητευτικά. Αναγκάστηκαν στο Λος Άντζελες και έβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό στα σχολεία γιατί είχαν πάρα πολλά κρούσματα. Το ένα τρίτο των κρουσμάτων νοσηλεύθηκαν, μάλιστα, σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Αν τα παιδιά φτάνουν να μπαίνουν σε ΜΕΘ αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί» συμπλήρωσε.

«Θα πρέπει να πάνε συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία για να εμβολιάσουν τα παιδιά και να εμπλακούν περισσότερο στη διαδικασία εμβολιασμού και οι ιδιώτες γιατροί. Τον σπουδαιότερο ρόλο θα τον παίξουν οι παιδίατροι που ξέρουν το ιστορικό τους. Όλοι μπορεί να βοηθήσουν. Έχει σημασία η ενημέρωση» τόνισε.

Παγώνη: Οι αρνητές του εμβολίου είναι ένα 7% και πλέον δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με αυτούς

Η Ματίνα Παγώνη έκανε ειδική αναφορά στους αρνητές των εμβολίων εξηγώντας ότι το ποσοστό τους είναι μικρό και δεν πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας εκεί.

«Οι αρνητές του εμβολίου είναι ένα 7% και πλέον δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με αυτούς. Αυτό που έχει σημασία είναι ένα ποσοστό 35% που φοβούνται, έχουν κάποια νοσήματα και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να εμβολιαστούν για ένα λόγο παραπάνω, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα» σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Τι είπε για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου

«Οι μελέτες πλέον είναι ξεκάθαρες. Οι καρκινοπαθείς πρέπει στο εξάμηνο να κάνουν την τρίτη δόση γιατί τα αντισώματα έχουν μειωθεί. Συνεχίζουν μετά οι υγειονομικοί, οι οποίοι επιστρέφουν στις οικογένειες τους. Επίσης, οι άνω των 60 ετών δείχνουν ότι θα πρέπει να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση» εξήγησε.

«Δεν θα έχουμε έναν καλό χειμώνα αν δεν πάνε να εμβολιαστούνε, ιδιαίτερα όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, οι μεγάλες ηλικίες και οι ανεμβολίαστοι. Είναι τραγικό να λέμε πόσοι νοσηλεύονται σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: