Παγώνη: «Ο κόσμος πρέπει να πειστεί να κάνει το εμβόλιο»

6 Δεκεμβρίου, 202011:53 ΠΜ
More videos

Στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μόνο εκεί θα γίνονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, επισήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θα ξεκινήσουν με τους υγειονομικούς και θα ακολουθήσουν τα γηροκομεία. Υπολογίζουμε μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού» τόνισε η κ. Παγώνη και υπογράμμισε ότι έως τότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα.

Σύμφωνα με την εκτίμησή της, η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ένα 30% των πολιτών αρνείται να κάνει το εμβόλιο, σύμφωνα με έρευνα» εξήγησε και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και οι επιτροπές που έχουν υπογράψει τις μελέτες είναι σίγουροι γι’ αυτό. «Ο κόσμος πρέπει να πειστεί να κάνει το εμβόλιο, γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ επιθετικός και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα» είπε.

Η κ. Παγώνη κατέληξε λέγοντας ότι σιγά – σιγά υπάρχει μια μείωση στα κρούσματα, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί με το άνοιγμα των καταστημάτων, γιατί είναι πολύ εύκολο να επανέλθουμε σε αύξηση των κρουσμάτων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News