Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠαγώνη: «Γiνεται πανıκός με τον στρεπτόκοκκο, είναι πολλά τα κρούσματα»

Παγώνη: «Γiνεται πανıκός με τον στρεπτόκοκκο, είναι πολλά τα κρούσματα»

«Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα, αυτό είναι η αλήθεια», είπε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στον συναγερμό που έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

«Μας είχαν ανησυχήσει γιατί είχαμε και για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιποι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση, τον γιατρό δεν μπορεί να τον κάνει κανένας», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μ. Παγώνη: Έχει σημασία να απευθυνθούμε αμέσως στον παιδίατρο

«Ο παιδίατρος δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει “δεν μπορώ να καταπιώ” επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει. Έχει σημασία αυτό», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Για γρίπη: Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση τώρα

«Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με τη γρίπη, ξέρετε ότι φέτος είχαμε πολλή γρίπη, αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Έλεγε ο άλλος “δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι μου”. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση τώρα, το καταλαβαίνετε τώρα ότι η μετάδοση είναι το χειρότερο».

Δείτε το βίντεο με τα όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη:Τα πιο σημαντικά