Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΠαγώνη για 19χρονη Θάλεια: «Πέθανε γιατί ο κορονοϊός αποδυνάμωσε τον οργανισμό της»

Παγώνη για 19χρονη Θάλεια: «Πέθανε γιατί ο κορονοϊός αποδυνάμωσε τον οργανισμό της»

Ο κορονοϊός, πιθανότατα, προκάλεσε την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος της 19χρονης δόκιμης του Πολεμικού Ναυτικού και το μικρόβιο της τροφικής δηλητηρίαση βρήκε χώρο να επικρατήσει οδηγώντας στον θάνατό της, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον APLHA, ανέφερε πως από την πρώτη μέρα όταν άκουσε το περιστατικό κατάλαβε ότι το μικρόβιο το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση “βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο οργανισμό λόγω κορωνοϊού” της άτυχης Θάλειας.

“Ο οργανισμός όταν νοσήσεις ακόμη και με απλά συμπτώματα -δεν χρειάζεται να περάσεις τη νόσο βαριά- εξασθενεί πάρα πολύ και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα”, επισήμανε η κ. Παγώνη.

“Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει (το μικρόβιο) το χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί”, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.


Τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο και εκεί απ’ όπου άρχισαν τα προβλήματα για τη νεαρή κοπέλα που έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγες μόλις μέρες από τη στιγμή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά κατά τη διάρκεια του -πρώτου εκπαιδευτικού της- ταξιδιού η 19χρονη δόκιμος φέρεται να μοιράστηκε ένα μπέργκερ και ένα μιλκ σέικ με μία φίλη της όταν το πλοίο Προμηθέας έδεσε στην Τυνησία και το πλήρωμα βγήκε στη στεριά για μια μικρή βόλτα και φαγητό. Ωστόσο όταν επέστρεψαν στο καράβι, 15 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.Τα πιο σημαντικά