Παγώνη εναντίον Εξαδάκτυλου: «Eίσαι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιονδήποτε οικονομικών συμφερόντων»

19 Νοεμβρίου, 20216:08 ΜΜ

Η ΕΙΝΑΠ της οποίας πρόεδρος είναι η Ματίνα Παγώνη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εναντίον τουπροέδρου του ΠΙΣ κ. Εξαδάκτυλου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τα κόστη που πρέπει να αναλάβουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Ο κ. Εξαδάκτυλος είχε υποστηρίξει πως εφόσον υπάρχει το εμβόλιο, οι ανεμβολίαστοι ουσιαστικά εισάγονται στην εντατική “από επιλογή”. Για αυτό το λόγο εμφανίστηκε θετικός στο να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες: “Ένα μέρος, δεν θα ήταν καθόλου παράλογοτόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ αναφέρει:

“Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων”

Οι επίμαχες δηλώσεις Εξαδάχτυλου:

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News