Παγώνη: «Εμβολιαστείτε πριν πάτε διακοπές – Το ίδιο μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα όπως η ανεμοβλογιά»

2 Αυγούστου, 2021 11:29 ΠΜ
More videos

Μπορούμε να πετύχουμε το στόχο του 80% του εμβολιασμού του πληθυσμού είπε η κα.Παγώνη

Να εμβολιαστούν πριν φύγουν για διακοπές ζητά από τους πολίτες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστηρίζει πως η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική σημειώνοντας πως είναι το ίδιο μεταδοτική όπως η ανεμοβλογιά.

«Με αυτή τη νόσο δεν παίζουμε.

Ιατρικά τρέχει άρα εμείς πρέπει να τρέξουμε μπροστά και περισσότερο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη, η οποία κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την πρώτη δόση πριν φύγουν για διακοπές και τη δεύτερη να την κάνουν ακόμα και στον τόπο διακοπών τους.

Όπως είπε, το ποσοστό που πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για να αισθάνεται κάποιος ασφαλής είναι πάνω από 80%.

«Αν τρέξουμε μπορούμε να το πετύχουμε περίπου στις 15-20 Σεπτεμβρίου» είπε η κα.Παγώνη.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, η κα.Παγώνη δήλωσε ότι μπορεί να νοσήσουν ελαφρά αλλά προστατεύονται από την εισαγωγή σε ΜΕΘ.

«Στη χώρα μας υπάρχει ένα περιστατικό εμβολιασμένου με εισαγωγή σε ΜΕΘ» τόνισε η κα.Παγώνη, αναφέροντας ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ατόμου.

Η κα Παγώνη προειδοποίησε ότι αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και δύσκολο χειμώνα και θα πιεστεί ξανά το σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: