Παγώνη: «Έγκλημα να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα»

14 Σεπτεμβρίου, 202012:04 ΜΜ
More videos

“Έγκλημα” χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, το να στέλνουν γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη είπε: “Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μάσκα είναι η ασφάλεια των παιδιών των οικογενειών τους και των γύρω τους. Οποιοσδήποτε γονέας παίρνει την ευθύνη να στείλει το παιδί του χωρίς μάσκα, είναι έγκλημα”.

Αναφερόμενους στους αρνητές μάσκας, είπε πως οι προσωπικές απόψεις αν και σεβαστές δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική άποψη. “Οι μελέτες, με την τελευταία να δημοσιεύεται πριν από τρεις μόλις ημέρες καθώς και το αμερικανικό CBC, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς πως με τη χρήση μάσκας δεν γίνεται η ανταλλαγή των αερίων. Τα μόρια του οξυγόνου και του διοξειδίου από της οπές της μάσκας περνάνε, γιατί έχουνε πολύ μικρή διάμετρο. Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να φοβούνται οι γονείς για τις μάσκες. Το μόνο που πρέπει να φοβούνται είναι το παιδί να μη βγάζει τη μάσκα. Να βγάζει τη μάσκα μέσα στο σχολείο και εκεί θα πρέπει να υπάρχει ο δάσκαλος για να τα επιτηρεί, για να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία σωστά και να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων”, είπε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News