Παγώνη: «Εάν δεν προσέξουμε, θα έχουμε και 4ο κύμα επιδημίας»

31 Μαΐου, 20211:32 ΜΜ

Τη θέση πως εάν δεν προσέξουμε, θα έχουμε και 4ο κύμα επιδημίας διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία για ακόμα μια φορά κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι κάποιες ηλικιακές ομάδες έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς.
«Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά.

Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν» υπογράμμισε η κα.Παγώνη, η οποία εκτίμησε σχετικά με το τείχος ανοσίας, ότι τέλη Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων.

«Αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε τη μάσκα» είπε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών υποστήριξε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, τόνισε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

«Οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες» ανέφερε η κα.Παγώνη.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News