Παγώνη: «Διπλή μάσκα στις εκκλησίες και self test στο πασχαλινό τραπέζι»

29 Απριλίου, 2021 6:43 ΜΜ
More videos

Διπλή μάσκα στις πασχαλινές λειτουργίες των εκκλησιών, και self test πριν πάμε σε οικογενειακά τραπέζια τις ημέρες του Πάσχα συνέστησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Παγώνη επισήμανε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής τις τελευταίες μέρες αγγίζει το 89%, στην Θεσσαλονίκη το 91% ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το 87%. «Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποιήση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι πριν από τρεις εβδομάδες οι διασωληνωμένοι που βρίσκονταν σε αναμονή για να μπουν σε ΜΕΘ ανέρχονταν σε 15-16 άτομα, ενώ το Σαββατοκύριακο ο αριθμός τους είχε μειωθεί σε 3-5.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως το 70% όσων νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η πρόεδρος είπε πως δεν έχουμε ακόμα πλήρη στοιχεία. «Αυτό που έχουμε ως στοιχείο σήμερα είναι πως το πρώτο κρούσμα δεν είχε σχέση με ταξίδια, το άλλο είχε με το Ντουπάι ενώ τα συμπτώματα και στα 2 περιστατικά είναι απλά. Το ψάχνουμε, και εντός των ημερών, νομίζω θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα» επισήμανε.