Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΠαγώνη: «Δεν πeθαiνεις από τους κοριούς, δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο...

Παγώνη: «Δεν πeθαiνεις από τους κοριούς, δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος»

Καθησυχαστικοί για τους κοριούς μετά τη δεύτερη καταγγελία για ξενοδοχείο της Αττικής που είδε το «φως» της δημοσιότητες είναι η Ματίνα Παγώνη. Όπως τονίζει ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. «Δεν πεθαίνεις από τους κοριούς» υπογράμμισε και μίλησε για τον κορονοϊό αλλά και τα εμβόλια.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο είπε: «Οι κοριοί υπάρχουν».

«Στη Γαλλία το αντιμετωπίζουν καιρό. Δεν πεθαίνεις με τους κοριούς, μπορεί να σου κάνει ένα εξάνθημα και εάν αυτό είναι μεγάλο τότε πρέπει να απευθυνθούμε σε ένα ειδικό. Είναι ακριβώς το ίδιο με το κουνούπι, προκαλεί κνησμό. Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ασχοληθούν και να βάλουν τα ατμομηχανήματα, τα όποια μπορούν να τα εξουδετερώσουν λόγω θερμοκρασίας. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη καθαριότητα. Το εξάνθημα μπορεί να κρατήσει δύο μέρες. Αν έχεις αλλεργία, πάλι δεν έχεις πρόβλημα διότι μπορείς να βάλεις κορτιζονούχα αλοιφή» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο
«Ο κορονοϊός είναι εδώ»

Σε σχέση με τον κορονοϊό η Ματίνα Παγώνη είπε πως το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά από τη Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα για την αίτηση εμβολιασμού ενώ μίλησε και για το εμβόλιο της γρίπης.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ. Τη Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα και μπορούν να κάνουν την αίτηση οι ομάδες υψηλού κινδύνου για να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό. Επειδή υπάρχουν μεταλλάξεις και καλό είναι προσέχουμε όλοι. Από τις 20 Οκτωβρίου ξεκινάμε τους εμβολιασμούς της γρίπης, όπου έχουμε δύο ενισχυμένα για άνω των 65 με συνταγή γιατρού. Όποιος δεν θέλει να κάνει αυτό μπορεί να κάνει το απλό».

Όπως επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, μέχρι 1η Νοεμβρίου θα γράφονται τα εμβόλια γρίπης αλλά αργότερα δεν θα υπάρχει συνταγογράφηση.

Τα πιο σημαντικά