Παγώνη: «Χριστούγεννα μόνο με όσους μένουμε στο ίδιο σπίτι»

24 Νοεμβρίου, 2020 1:50 ΜΜ
More videos

“Χριστούγεννα μόνο με τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι μας για να είναι ελαφρύ το 3ο επιδημιολογικό κύμα που – σύμφωνα και με τον ΠΟΥ- αναμένεται μετά τις γιορτές”, συστήνει η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης των Ιατρών των Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε την ανάγκη για γρήγορες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία και μονιμοποίησης των επικουρικών γιατρών. Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων εκτίμησε ότι «είναι πολύ κοντά στις διακοπές, καλύτερα να μην ανοίξουν πριν από τα Χριστούγεννα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των συνοδών τους έξω από το σχολείο».

Η κ. Παγώνη εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά την σταθεροποίηση που παρατηρείται αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, όπως είπε, «δεν περιμένουμε μείωση των θανάτων και μείωση των διασωληνωμένων» γιατί αφορούν σε περιστατικά της Covid-19 του προηγούμενου δεκαπενθήμερου. Εξάλλου όπως είπε «Κάποιοι από τους 4.000 ασθενείς με Covid, που νοσηλεύονται στη χώρα σίγουρα θα χρειαστεί να διασωληνωθούν».

Παράλληλα, βλέπει δύσκολο το άνοιγμα της εστίασης, γιατί όπως επισημαίνει «για να ανοίξουν τα πάντα κανονικά θα πρέπει να έχουμε γύρω στα 300 με 400 ημερήσια κρούσματα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε λίγο χρονικό διάστημα».

Ασέβεια προς τους υγειονομικούς και τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουν στα νοσοκομεία θεωρεί την διενέργεια πάρτι, ενώ εξηγεί πως όταν λέμε γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο εννοούμε μόνο όσοι μένουν στο ίδιο σπίτι. «Ατυχές γεγονός που και ο ίδιος το αναγνώρισε» χαρακτήρισε το «πάρτι» στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δ. Βερβεσού και συνέστησε να «είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην ξεχνιόμαστε και μπαίνουμε σε τέτοιες ιστορίες».

Ακολουθήστε μας στο facebook: