Παγώνη: «Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο»

13 Δεκεμβρίου, 20215:44 ΜΜ
More videos

Δεν αποκλείεται να χρειαστεί η χορήγηση και τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19, εκτίμησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας–Πειραιά.

«Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε και για τη γρίπη.

»Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία η τρίτη δόση, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σημείωσε ότι αν και η παραλλαγή Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, μετά τα δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Σητεία της Κρήτης, ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται.

«Ωστόσο παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και θα είναι και τις επόμενες μέρες.

»Μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

Συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά της Όμικρον, είπε ότι φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, αλλά έχει ελαφρά συμπτώματα με τους νοσούντες να μην νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Επίσης, προς το παρόν δεν έχουμε θανάτους, ενώ για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι την πιάνουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις.

Η κ. Παγώνη τόνισε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών που σημαίνει ότι αρχίζουν και πείθονται οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Τέλος, σχετικά με τις καταγγελίες για «Vip ΜΕΘ», ξεκαθάρισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί, τους οποίους εκπροσωπεί, δεν κρατάνε κλειστές κλίνες.

«Με λίστα 160-170 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κρεβάτια και να μην τους βάζουν.

»Αν είχε τέτοια στοιχεία ο κ. Γιαννάκος θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάποια άλλη διαδικασία», κατέληξε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News