Παγώνη: «Αν δεν κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο χωριό μας, τι θα γίνει;»

1 Απριλίου, 20215:22 ΜΜ
More videos

«Κανένας δεν αμφισβητεί ότι μπορεί και να υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων. Εκτός από το πρώτο λοκντάουν που φοβήθηκαν όλοι και έμειναν στα σπίτια, τα υπόλοιπα λοκντάουν, δεν είχαν καμία επιτυχία, επομένως, δεν θα υπάρχει καμία διαφορά με το ότι άνοιξαν αυτά τα καταστήματα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος και πρέπει μετά από “ένα χρόνο και” να καταλάβει ότι πρέπει να φοράει διπλή μάσκα».

Δείτε το βίντεο:

«Είναι μία άλλη ψυχολογική κατάσταση και είναι σημαντικό αυτό που γίνεται (σ.σ. να ανοίξει η αγορά) αλλά χρειάζονται διπλά τεστ και τήρηση των μέτρων.

Για μένα, σταδιακά μέχρι τις 12 του μηνός να ανοίξει η εστίαση, με αποστάσεις, μάσκες και να κάθεσαι να πίνεις τον καφέ σου και να πάρεις πρόστιμο αν δεν φοράς μάσκα, όχι αυτό που γίνεται… όρθιοι στις πλατείες» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Όλα τα πράγματα πρέπει να τα κάνουμε βήμα- βήμα. Με ρωτάνε αν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας… “Αν δεν κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο χωριό μας τι θα γίνει;”», διερωτήθηκε η κα Παγώνη και κάλεσε τους πολίτες να μην ξεχυθούν όλοι στους δρόμους και ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική. «Δεν πρέπει να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους, πρέπει να επικρατήσει η λογική. Και μόνο που είναι τα καταστήματα ανοιχτά, είναι μία αλλαγή ψυχολογίας», σημείωσε.

«Όλα μαζί πέφτουν στη “ζυγαριά” και παίρνεις αποφάσεις ανάλογα με τα δεδομένα και τις παραμέτρους που έχεις στα χέρια σου και βέβαια βλέπεις και λίγο μελλοντικά… Θέλουν σοβαρότητα και ψυχραιμία οι αποφάσεις και όχι πίεση», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News