Παγκράτι: Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια και ζητούν 1.000 ευρώ από άνεργη μητέρα

10 Δεκεμβρίου, 2020 1:45 ΜΜ
More videos

Μονογονεϊκή τρίτεκνη οικογένεια έμεινε χωρίς ρεύμα στο Παγκράτι, καθώς η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή λόγω χρεών.

Η άνεργη μητέρα προφανώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα χρέη της, την ώρα που η επιχείρηση ζητά  την καταβολή ποσού άνω των 1000 ευρώ για να προχωρήσει σε διακανονισμό και επανασύνδεση.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται η Ένωση Γονέων 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, που μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η ΔΕΗ αντί να κάνει άμεση επανασύνδεση στην οικογένεια, ζητά από την άνεργη μητέρα, που λαμβάνει ένα πενιχρό επίδομα το μήνα, ένα ποσό άνω των 1.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμό και επανασύνδεση. Διαφορετικά το ρεύμα θα παραμείνει κομμένο. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, όχι μόνο γιατί στερεί από τα παιδιά τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά κυρίως γιατί βάζει φραγμό στην ασφαλή κάλυψη των σύγχρονων αναγκών επιβίωσης. Παιδεία και Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα βιβλία, είναι και η στέγη για κάθε οικογένεια, η θέρμανση, η ηλεκτροδότηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένη, αφού τέτοιου είδους περιστατικά υπάρχουν στον 21ο αιώνα και μάλιστα πληθαίνουν. Διαγκωνίζονται για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού, για να κρύψουν τη συμφωνία τους σε κύρια ζητήματα όπως αυτό. Ότι η ενέργεια και το νερό για αυτούς δεν είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά εμπόρευμα που το απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν. Το ίδιο πιστεύουν και για την Υγεία και την Παιδεία, που και οι δύο στήριξαν και στηρίζουν την ιδιωτικοποίησή τους και την παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση.

Παράλληλα, οι γονείς τονίζουν πως «το παραπάνω περιστατικό, αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη μόρφωση των παιδιών μας και τις συνθήκες κατά τις οποίες μορφώνονται. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακόμη και η πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί “ατομική ευθύνη”, σε αντίθεση με όσα διατείνεται η υπουργός ότι έχει καταφέρει να κάνει».

Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων του 2ου Διαμερίσματος και τους φορείς της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο σ’ αυτή την οικογένεια και σε κάθε λαϊκή οικογένεια που το έχει ανάγκη. «Να απαιτήσουμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ. Να μην υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος και internet σε καμία οικογένεια, που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί. Προβλημάτων που είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό. Που σε συνθήκες πανδημίας μάς θέτει σε αναστολή, σε εκ περιτροπής εργασία, που απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις. Στην πολιτική που αυτές τις μέρες νομοθετεί να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες για να βγάλουμε τα προς το ζην χωρίς να πληρωνόμαστε υπερωρίες».

Ακολουθήστε μας στο facebook: