Παγκόσμιο σοκ από τις εξελίξεις στον Καναδά: Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Καναδός πρωθυπουργός

8 Φεβρουαρίου, 20223:44 ΜΜ
More videos

Σύμφωνα με όσα μεταδιδει η Μαρία Δεναξα: Eκτός ελέγχου οι κινητοποιήσεις στην Οτάβα που έχει παραλύσει απο την πολυήμερη πολιορκία αυτοκινητιστών και πολιτών, που είναι κατά των περιορισμών και του εμβολιαστικού πάσου. Πληροφορίες τις τελευταίες ώρες για παραίτηση Τριντό.

Η καναδική πρωτεύουσα, σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έχει παραλύσει από δεκάδες φορτηγά και χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα που εισήγαγε η κυβέρνηση.

Ακούγονταν οι κόρνες φορτηγών από όλο τον Καναδά, το κέντρο της Οττάβα παρέμεινε παράλυτο όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτή την Κυριακή, η διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης ήταν τέτοιου μεγέθους που ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Γουάτσον ανακοίνωσε ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει μιας κατάστασης που είχε γίνει «εκτός ελέγχου». Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι διαδηλωτές είναι αυτοί που φτιάχνουν το νόμο. Χάνουμε τη μάχη” , μια εβδομάδα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων.

«Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης αντικατοπτρίζει τον σοβαρό κίνδυνο καθώς και την απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια των κατοίκων από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες δικαιοδοσίες και επίπεδα διακυβέρνησης», αναφέρεται σε δήλωση της πόλης . αίθουσα . Εικόνες από δρόμους αποκλεισμένους από οδοφράγματα και φορτηγά κυκλοφόρησαν στα social media αυτή την Κυριακή.

Η «κομβόι της ελευθερίας» εκτείνεται σε αρκετές πόλεις

Το κίνημα, που ονομαζόταν «κομβόι ελευθερίας», είχε αρχικά σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση να υποχρεωθούν, από τα μέσα Ιανουαρίου, οι φορτηγατζήδες να εμβολιαστούν να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε κίνημα κατά της επιβολής. του δελτίου εμβολιασμού και των μέτρων υγείας στο σύνολό τους και επίσης, για κάποιους, κατά της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Τορόντο, το Κεμπέκ ή το Γουίνιπεγκ. Μετά από αναταραχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Σάββατο προς την Κυριακή, εκατό έρευνες για εγκλήματα που σχετίζονται με τη διαδήλωση ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες και οι κάτοικοι της Οτάβα, εξοργισμένοι από το χάος, ξεκίνησαν ομαδική αγωγή κατά των διοργανωτών.

Μια «κατάσταση πολιορκίας»

Η αστυνομία της Οτάβα, η οποία πρέπει να ενισχυθεί από περίπου 250 ομοσπονδιακούς αστυνομικούς, ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόθεσή της να αποτρέψει τον εφοδιασμό των διαδηλωτών, ιδίως με καύσιμα. “Όποιος προσπαθεί να παράσχει υλική υποστήριξη (καύσιμα κ.λπ.) στους διαδηλωτές κινδυνεύει να συλληφθεί. Αυτό το μέτρο είναι πλέον σε ισχύ “, προειδοποίησε η ίδια σε tweet.

Την προηγούμενη μέρα, ο Peter Sloly, ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα, είχε παραπονεθεί ότι δεν είχε επαρκείς πόρους για να βάλει τέλος σε αυτό που περιέγραψε ως “κατάσταση πολιορκίας” και ζήτησε “πρόσθετους πόρους” σε μια έκτακτη συνάντηση.

Άρθρο γραμμένο από το συντακτικό επιτελείο του TF1info

Πηγή: olympia.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News