Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠαγκόσμιο σκάκι: Η 18χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου στους κορυφαίους σκακιστές του κόσμου

Παγκόσμιο σκάκι: Η 18χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου στους κορυφαίους σκακιστές του κόσμου

Από μια μεγάλη διοργάνωση στην άλλη συμμετέχει αυτές της ημέρες των Χριστουγέννων η κορυφαία Ελληνική σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια συμμετείχε μέχρι χθες στο μεγάλο κλειστό διεθνές τουρνουά του Μαυροβουνίου με την επωνυμία «Third Saturday. Εκεί όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει την πρώτη θέση με 7/9, κερδίζοντας μάλιστα και 27 βαθμούς στο ΕΛΟ, αλλά πέτυχε έκανε και το πρώτο βήμα (νόρμα) για τον τίτλο του GM (Γκραντ – Μετρ), που αποτελεί και τον κορυφαίο σκακιστικό τίτλο που υπάρχει στον κόσμο!

b369e5f53c0323eb048fe38f4a46094a

Η συνέχεια για την νεαρή σκακίστρια, που είναι πλέον και μεγάλο όνομα στο παγκόσμιο σκακιστικό στερέωμα, θα δοθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου σε αίθουσα δίπλα στον ποταμό Νέβα, αρχίζει ανήμερα των Χριστουγέννων (τελετή έναρξης) θα συμμετέχει σε δύο από τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιά. Πρόκειται για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράπιντ και Μπλιτς 2018.

87c342009bd01cc4df1f439076a3ff95

Σε συνέχεια μιας τριετούς συμφωνίας που είχε κάνει η διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ΦΙΝΤΕ), η Σαουδική Αραβία θα είναι βασικός χρηματοδότης των αγώνων και δίνει το όνομα του Βασιλιά Σαλμάν στον τίτλο της διοργάνωσης «King Salman World Rapid and Blitz Championships» αλλά μερικές εβδομάδες πριν ανακοινώθηκε πως ο τόπος διεξαγωγής θα είναι η Ρωσία και όχι όπως πέρσι το Ριάντ.

a30ed2ed231a0553be3e41cce971d65a

Ξεχωρίζει η συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή στο κλασικό σκάκι, του Μάγκνους Κάρλσεν, ενώ θα μετέχει και πληθώρα κορυφαίων σκακιστών. Στους άνδρες: Νακαμούρα, Αρονιάν, Μαμεντιάροβ, Βαγκ Χάο, Καριάκιν κ.ά. – στις γυναίκες: Α. Μούζιτσουκ, Ζου Βενζούν, Λάγκνο, Τζαγκνίτζε κ.ά. Η μοναδική ελληνική συμμετοχή έως τώρα είναι της Σταυρούλας Τσολακίδου στο ράπιντ και το μπλιτς γυναικών.

Πηγή: kavalapost.gr

Τα πιο σημαντικά