Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ - που θα πείτε δωρεάν καφέ

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ – που θα πείτε δωρεάν καφέ

Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το Διεθνή Οργανισμό Καφέ ως Ημέρα Καφέ και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του ροφήματος σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη επίσημη γιορτή του πιο διάσημου ροφήματος στον κόσμο καθιερώθηκε το 2015 με δεκάδες εκδηλώσεις σε 35 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ και φέτος (και στη χώρα μας) ο οργανισμός καλεί τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καφέ να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Πολλές εταιρείες γιορτάζουν τις μέρες αυτές την παγκόσμια ημέρα καφέ με προσφορές. Ας δούμε κάποιες, ενδεικτικά.

Coffee Island

«Την 1η Οκτώβρη, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Καφέ και προσφέρουμε την αγάπη μας και τη έμπρακτη στήριξή μας στον οργανισμό Make a Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), για να συνεχίσουν οι μικροί μας φίλοι να κάνουν όνειρα. Με κάθε παραγγελία που θα πραγματοποιείται Online στο www.coffeeisland.gr, από 25/9 έως και 30/9, θα προσφέρουμε 1 ευρώ (ανά παραγγελία), για την πραγματοποίηση ευχών των μικρών μας φίλων»

Starbucks

«Tην Παρασκευή 29/9, το Σάββατο 30/9 και την Κυριακή 1/10, στα Starbucks γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ και με κάθε αγορά συσκευασίας καφέ 250γρ. για το σπίτι, μας κερνούν το αγαπημένο μας ρόφημα δωρεάν!»

Γρηγόρης

«Αυτή την εβδομάδα, γιορτάζουμε τον καφέ με ένα μεγάλο διαγωνισμό! Λάβε μέρος στο http://www.pantaliakada.gr, διάλεξε τον αγαπημένο σου καφέ, μάθε τι τύπος είσαι & γίνε ένας από τους 100 τυχερούς νικητές που θα τον κερδίσουν!»

Coffeeway

«Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου όλοι όσοι αγαπούν τον καφέ τον απολαμβάνουν διπλά αφού αγοράζοντας το ρόφημα της αρεσκείας τους τα Coffeeway τους κάνουν δώρο ακόμα ένα!»

Λουμίδης

«Την Ημέρα του Καφέ επιλεγμένες καφετέριες και καφενεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα κερνούν τον καφέ που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα συντροφεύει τις ιδιαίτερες μας στιγμές, ενώ παράλληλα διαγωνισμοί και πλούσια δώρα θα μας περιμένουν στη σελίδα του Λουμίδης Παπαγάλος στο Facebook. Επιπλέον, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 02 Οκτωβρίου, ο Λουμίδης Παπαγάλος θα συμμετάσχει ακόμα μια χρονιά στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, το Coffee Festival, που θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι».

0925fc47bb0375942ef1a33879a8fc3d

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ εντοπίσαμε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους που πίνουν καφέ και έφτιαξε πέντε προφίλ χαρακτήρα ανάλογα με την προτίμησή τους.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν κοινά σενάρια για καταστάσεις της καθημερινότητας, όπως πόσο υπομονετικοί είμαστε στην ουρά, πώς προετοιμάζουμε ένα δείπνο, πώς θα περιγράφαμε ένα τυπικό Σαββατοκύριακο, με βάση τα οποία έχτισαν τους χαρακτήρες αυτούς. Φαίνεται πως η προτίμηση στον καφέ, έκρυβε συγκεκριμένες αντιδράσεις και συμπεριφορές.

Με βάση αυτή την έρευνα της Κλινικής Ψυχολόγου Dr. Ραμάνι Ντουρβασουλα, φτιάξαμε το παρακάτω κουίζ από την ανάποδη. Απάντησε στις ερωτήσεις για τον τρόπο που απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ και δες τι υποδηλώνει για το χαρακτήρα σου.

Η Κλινική Ψυχολόγος τονίζει πως, παρά τα ιδιαίτερα ενδιαφέρονται ευρήματα που μπορούν να αποκαλύψουν οι προτιμήσεις μας στο φλιτζάνι του καφέ, είναι πολύ πιθανό ανά περιπτώσεις να μην ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε κάθε “τύπο” καφέ, με το άτομο που τον επιλέγει. “Αν οι άνθρωποι ήταν τόσο εύκολοι και προβλέψιμοι, τότε η ζωή θα ήταν βαρετή” σχολιάζει η επιστήμονας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι επιλογές μας και στον καφέ, δεν αντανακλούν πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Τι δείχνει ο καφές για την προσωπικότητά σου;

Τα πιο σημαντικά