Πάγκαλος: «Οι Τούρκοι είναι Μογγόλοι και Μογγόλοι θα παραμείνουν»

16 Φεβρουαρίου, 2018 7:02 ΜΜ
More videos

Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια, αλλά και την πρόσφατη δήλωσή του ότι «καλός Τούρκος, είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος», δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Οι Τούρκοι δεν έχουν την αίσθηση Κράτους Δικαίου, ούτε υπάρχουν νόμοι. Ο Ερντογάν έκανε ένα αντι-πραξικόπημα εναντίον της ακραίας ισλαμικής πτέρυγας του Φετουλάχ Γκιουλέν. Και όταν ανακατέλαβε την εξουσία, άρχισε να αποστρατεύει, να απολύει και να κλείνει στις φυλακές χιλιάδες αξιόλογους ανθρώπους για να αποκτήσει πλήρη έλεγχο. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει Σύνταγμα και Κράτος Δικαίου».

«Είναι Μογγόλοι και Μογγόλοι θα παραμείνουν», πρόσθεσε με έμφαση.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση των Ιμίων, είπε ότι οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για τα ελληνικά επιχειρήματα περί Διεθνούς Δικαίου: «Δεν τους νοιάζει. Λένε έχετε εσείς τόσα νησιά, δώστε μας και εμάς μερικά».

Για το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες μέρες στα Ίμια, ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε ότι το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ήταν φτιαγμένο από αλουμίνιο σε ολλανδικά ναυπηγεία, γιατί χρειάζεται να είναι γρήγορο και να κάνει ελιγμούς σε επιχειρήσεις για το προσφυγικό. Αντίθετα, το τουρκικό σκάφος που το εμβόλισε ήταν φτιαγμένο από βαρύ υλικό, ακριβώς -όπως εξήγησε- γιατί είχε στόχο να προκαλέσει ζημιά.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ αυτής της πολιτικής, αλλά «στις διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να κάνουμε σκόντο. Δεν πρέπει να τους περνά ότι επειδή είναι ισχυροί δεν θέλουν αναγνωρίζουν την Κύπρο. Πρώτα θα αναγνωρίσουν την Κύπρο και μετά θα μπουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: