«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς – Κανένα παιδί μόνο του

2 Δεκεμβρίου, 20224:11 ΠΜ
More videos
Τα «παγκάκια» φιλίας θέλουν να «σπάσουν» τη σχολική μοναξιά και να φέρουν τους μαθητές κοντά

Η σχολική μοναξιά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, ειδικά όταν οι παιδικές ηλικίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και η κοινωνικοποίηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ψυχολογική ανάπτυξη.

Έτσι, ο Δήμος Αλίμου, σε μία απόπειρά του να μειώσει την μοναχική ζωή των παιδιών, δημιούργησε τα «παγκάκια της φιλίας».

Να μπει ένα τέλος στη μοναξιά

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης τα παγκάκια φτιάχτηκαν ειδικά για τον Άλιμο και «έχουν έναν πρωτότυπο και όμορφο σχεδιασμό: κάθε παγκάκι αποτελείται από μεγάλες, χρωματιστές “ξυλομπογιές”».

Προσθέτει ακόμα ότι «είναι όμως μοναδικά και για έναν ακόμα, πολύ πιο σημαντικό λόγο: πρόκειται για «παγκάκια της φιλίας», τα οποία τοποθετούμε ήδη σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Αλίμου.

Όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους να παίζουν μαζί του, ή όταν είναι στενοχωρημένο από κάτι που του έχει συμβεί, κάθεται στο παγκάκι αυτό. Με τον τρόπο αυτό, ειδοποιεί τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του, ειδοποιεί ότι θέλει παρέα. 

Έτσι, το «παγκάκι της φιλίας» βοηθάει τα πιο συνεσταλμένα παιδιά να γνωριστούν με τα υπόλοιπα, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του bullying».

Στόχος είναι κανένα παιδί να μην μείνει μόνο του όταν θα έχει ανάγκη από παρέα.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη

Πηγή: alfavita.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News