Π. Κουρουμπλής: «Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια»

14 Σεπτεμβρίου, 2020 4:46 ΜΜ
More videos

Την άποψη ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να βυθίσουν το Oruc Reis σε περίπτωση που περάσει τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς, όπως, είπε η απόσυρση του Oruc Reis έγινε ενόψει της Συνόδου Κορυφής και της συζήτησης για τις κυρώσεις. «Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει. Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε η Αθήνα πρέπει να στείλει σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων ενώ υποστήριξε ότι σε περίπτωση που το Oruc Reis περάσει τα 12 μίλια θα πρέπει να βυθιστεί. «Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία».

«Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν αν προκύψει τέτοιο θέμα θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, για αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Πηγή: liberal.gr